That makes me smart

Hilary Clinton påpekar för Trump att han har inte betalt skatter.

“That makes me smart.”

Aa, fan också, varför är jag så dum att jag betalar skatter..? Man kunde ju va smart och va som Trump, strunta i skatter och konstatera “that’s called business”. Vem fan är så dum att man a) säger och tycker så, och b) han medger ju att han inte har betalt skatter =  kriminell. Den där gubben… Vilken snille.

Helt absurd att läsa om nattens debatt mellan Clinton och Trump. Man skulle vilja vakna från mardrömmen. Vågar inte ens tänka vad det kommer att hända i världen om han på riktigt väljs till USA:s president. Är det Kina, Putin eller Kim-Jong Un som hugger i som hyenas när dom ser en skadad elefant?

Fick mitt skattebeslut och kan nog ändå va nöjd. Enligt alla regler och bestämmelser var beräkningen nånstans runt 40%. Nu betalar jag avgifter och skatter på ca. 25% av bruttolön. Det känns ändå hyfsat ok. Känner inte mig så fruktansvärt bitter.

Hade en intressant fundering häromkväll ang. innebandy och spelets utveckling. Man börjar märka ordentligt hur stor skillnad det är mellan “min åldern” och dom som är födda mitten och slutet av -90-talet. Ungarna har väldigt annorlunda förutsättningar jämfört med oss gamlingar. Största delen av socialt umgänge händer via telefoner. Man kanske inte har samma förmåga att känna av vad som händer runt om kring. “Jag” är viktigare än “du” eller “vi”. Jag ska ha, jag vill, jag måste, det är viktigare att jag får säga än att jag skulle lyssna vad andra säger. Det är fel att säga att alla skulle va så, men det ändå är en stark trend inom den åldersgruppen. Man är van vid att någon annan tvättar dina träningskläder, lagar mat eller städar efter, eftersom det är väl varför mamma finns? Man vågar och vill inte ta ansvar på samma sätt. Det blir ju enklar om någon annan gör det?

Blir intressant att följa hur detta kommer påverka innebandyn (eller vilket som lagidrott) som spel? När personliga skills och egoistiska tankesätt blir mainstream, måste det synas också i spelet? Man måste ju bygga lagets spel på dom skills spelarna i laget har. Och har man inte lika stark förmåga att tänka som större enheter och man kanske ens inte behöver någon annans hjälp utan kan spela med sina egna superpowers, kommer spelet också föras mer åt det håll? Eller? Tänk bara spelare som Auston Matthews eller Jesse Puljujärvi som är helt outstanding i sitt personliga spel? Ska man ta ett hästjobb som ledare och bestämma att skola fram spelare som blir självdrivande, ansvarsfulla, sunda människor? Det skulle ändå va lättare att go with the flow och acceptera att uppfostringen har en viss trend just nu.

Kan man lära kaxiga och arroganta 20-åringar att umgås och vara närvarande just där och då? Kan man lära ut ett helhetstänk, ansvarstagande och “du är viktigare än jag” -tankesätt när människan är “färdigt utvecklat” och aldrig riktigt varit tvungen att tänka så tidigare? Hur länge tar det att lära unga vuxna att ta ansvar om man aldrig varit tvungen att göra det tidigare i sitt liv?

Man börjar så småningon känna pressen av deadlines. Jag skulle va klar med min 3500 ords uppsats tills tentan som är 18/10. Jag är uppe på 5000 ord och måste skriva om hela skiten, och fundera ens på riktigt vad jag vill skriva. Har ännu ca. 150 sidor kvar av boken att läsa, och känns att det tar längre och längre tid att få det gjort. Borde kanske försöka kämpa i veckan ordentligt när jag ändå vet att nästa vecka hinner jag knappt göra några skolgrejer…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s