Crash

Nu börjar man åtminstone få lite dåligt samvete när man inte har skrivit nånting förutom skolarbete för jääääättte länge. Tänkt snart en månad att jag ska skriva till gubben. Jag hade redan börjat i veckan, fått ihop några rader. Och min dator crashar. Har tre datorer, och den crashande datorn var den jag minst anade. Nyaste, köpte den i juni. Har min arbetsgrejer på den, samt min inlärningsdagbok jag har skrivit nu snart under 7 veckors tid.

Skulle åka till träning på tisdag, stänga av datorn… Bluescreen. “Detta är för att skydda din dator. Har du nyligen installerad hårdvara eller mjukvara, avinstallera den genast.” Har inte installerad någonting sedan jag installerade Office 360 i början av augusti. Oftast bluescreen rullar på en stund, datorn stängs av och slås på och fine. Nu går den till safemode “windows kan inte startas upp”. FanfanfanfanfanfanfanFANFANFANFANFAN. A) mitt skolarbete. 7 veckor, 12 sidor. I form av inlärningsdagbok, så det är inte så lätt att återskapa den. B) Programmet som är för lasern och med vilket jag jobbar nästan dagligen kan endast installeras på datoren när den fysiskt är ikopplat i lasern via usb-sladd. Måste jag installera om windows, betyder det att jag måste ASAP till Finland att kunna installera programmet på datorn igen.

Datorn startas efter flera timmars snurrande, kommer fram till skrivbordet och oavsett vad man gör, så “microsoft windows svarar inte”. Helvete… Brorsaaaaaan hjääääääääälp mig..! Safemode, controlpanel, återskapa en tidigare version av windows. Efter flera timmars oro, ha datorn snurrat klart och allt fungerar. Utan att jag har tappat bort någonting. Lärdom nr. 1: spara skolarbeten i molnen framöver. Tack och adjö. Varit i skolan ca. 15år och aaaaaaaaaldrig nånsin har det hänt att min dator craschar och jag skulle tappa bort arbetet jag har gjort. Tydligen det är möjligt.

Konstaterade redan tidigare under hösten att jag har ju tappat en hel del matchrutiner efter dom personer som var inblandade i dom, har försvunnit. Matchdag och jag fortfarande sitter och funderar att hur fan ska jag få ihop det. Har kommit över problemet med obefintliga personer, men att det inte skulle va alldeles för lätt, är det vanliga tidsplanering också exploderats och byggts om på väldigt rörligt underlag så att man aldrig vet hur det kommer se ut. Det enda jag vet att jag kommer ha sjukt mycke tid över, men vet aldrig när jag får den tiden och i hur stora portioner.

Nu låter det som att man skulle ha schemalagt varje minut på matchdagen, men så illa är det inte. Man ändå har alltid vetat att var man har tiden, och kan göra vissa grejer i en viss ordning. När man äntligen har lärt sig vikten av rutiner, och vissa rutiner på matchdagen ger dig den tryggheten som man behöver ha. Rutiner födds ju därför att man har upptäckt att det är en bra grej som funkar för mig. Man kan känna av att hur är känslan och kroppen idag, vad man måste fokusera på och vad vet man att funkar idag. Med rutiner får man koll på läget. Nu har man bara ett hög med pusselbitar men pusslet är visst inte längre samma. Undrar hur det skulle kännas att vara en människa som hatade rutiner och som skulle aldrig göra saker på samma sätt och aldrig ha behov att hålla vissa tider? För mig skulle det va som att binda ögon och försöka åka i stan utan att crasha med nån, gå mot röttljus, bli påkörd av bilar eller gå rakt in i väggen…

Vi fick en skoluppgift att skriva en egen reflektion om hållbart idrottsledarskap. Vad är hållbart ledarskap och hur kan man påverka och utveckla det. Skrev min reflektion och egna erfarenheter och tankar. Lämnade in uppgiften och gick vidare till nästa del av kursen som handlar om etik och moral inon barn- och ungdomsidrott. Kollade tre föreläsningar och dom tar upp exakt såna punkter jag skrev på min reflektion. Läser två artiklar som handlar delvis om det jag har redan skrivit själv. Fan också, nu får man lätt den känslan att det är inte alls mina egna reflektioner och att man skulle ha bara kopierat dom viktiga punkter i sin egen text… Man känner sig lite dumt när man redan skrivit det som tas upp. Å andra sidan vet jag att jag är åtminstone på rätt spår och har ganska bra känsla på det hur det bör vara och vad man borde göra att kunna vara en “hållbar ledare”. Egentligen självklarheter som tyvärr inte är så självklart för alla…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s