OS

Det är ganska roligt att kolla på OS pga alla konstiga grenar som finns med. Kollade en liten stund kanotslalom igår. Känns på något sätt jätte konstigt att såna grenar som kanotslalom, skateboarding, vattenpolo eller fäktning samtidigt när t.ex. fotboll har konstiga begränsningar. Samt att helt plötsligt det finns såna länder med som är långt ifrån toppen i just den sporten, bara för att kvalet är byggt på ett visst sätt.

Har kollat nu gymnastik några kvällar. Lagtävlingar för tjejer och killar. Helvete också vilket jäkla sport..! Det dom gör är ju omänskligt. Alla hopp med 3,5 varvs volter med rak kropp, med dubbla kombinationer… Tycker simhopp är häftigt, men dom här omänniskor gör nästan svårare grejer endast genom att hoppa upp i luften och landar på fötterna. Simhopparna ändå har 10m på sig att snurra runt fyra gånger sin egen axel. Och sen kommer en amerikans tjej som bara skuttar lite och tjuftjuf snurrar 4 varv runt sig själv och två voltar med rak kropp innan hon landar perfekt. Själv klarar man knappt av en kullerbytta.

Fattar inte snacket om att gymnastik skulle va töntigt. Man känner sig själv som icke-idrottare och som en elefant i porslinaffär när man kollar på gymnastik. Hopp-skutt-diudiu-zadam. Dom hoppar högre från handstående än vad man själv hoppar med benen.

Börjar få ordning på min tidplanering och insåg att jag måste fasen plugga på heltid om jag vill hinna plugga klart allt under vintern. Lite dumt att dom svenska kurserna jag tog går alla olika tider. En börjar v.35, en v.39 och en v.45. Blir en tre veckors period där jag i princip läser på 150%, men förhoppningsvis hinner jag bli närmare klar med finska kursen och bara förbereda mig till tentan som är v. 42.

Man följer USA:s valkampanjer med stor skräck. Det är heeeeeeelt ofattbart hur Trump kan va en hjärndöd apa. Hur en så pass dum människa kan komma så långt i presidentval och att det är en allvarlig risk att han blir USA:s president. Intressant att nu börjar även världen och experter varna för att Trump blir ju ett stort säkerhetshot om han blir USA:s president. Finns teorier att Putin skulle vara bakom Clintons e-mailskandal känns inte alls konstigt alternativ. Vad skulle Putin vilja mer än att USA skjuter sig själv i foten och försvinner från kartan? Efter det finns det endast Ryssland när NATO faller med Trumps utrikespolitik. Det blir också ytterst intressant se hur man lyckas hålla landet ifrån att drunkna när man minskar skatter från 35% till 15%. Vart ska man få in dom pengarna som inte längre kommer från skatter?

Känner mig helt förvirrad när jag nästan pratar mer finska under dagarna just nu. Varit nära att svara på finska flera gånger när jag har varit i affären eller biblioteket. Precis i sista stunden inser man att nu blir det fel och när man byter till svenska i luften blir det hackigt och fel och låter ännu dummare än vad det brukar låta. Jaja, jag kan språket men my brains just froze.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s