Walking Dead

Jag är som ko på isen. Jag har påstått till lillebrorsan flera gånger idag att det är tisdag eller onsdag. Även om jag håller på att läsa torsdagsbilaga i matbordet. Två första dagar under sommaren det verkligen känns att jag har semester. Så skönt när man kan vakna, läsa tidining, käka frukost och ta en timmes tupplur därför att man känner för det. Synd att veckan är snart slut och nästa vecka blir fullpackad innan jag tar djävulsresan hem på söndag-måndag.

Kollade genom mina kurser igen och tackade ja till tre av fem. En startar vecka 35, en 39 och en 45. Tror det blir ganska bra med företagsekonomin. Läste genom alla kursinfon och känns att dom kan bli hur spännande som helst. Första tanken är att shit vad det blir avancerad och mycke jobb, samtidigt kurserna är inriktade för dom som är redan coacher eller vill bli coach. En av kurserna innehåller även praktik med “egna idrottare”, dvs jag måste ha tillgång till en grupp idrottare att kunna göra alla uppgifter. Låter avancerad, men minst lika spännande.

Jag skulle vilja byta min finsk abonnemang till en annan, men det går inte. Jag liksom finns inte längre i Finland. Vet att hälsåvården sa upp mig efter tre år. Skatteverket gjorde slut med mig efter 5år och nu finns jag inte längre. Även om jag har finsk personnummer och har en fungerande finsk address och allt så kan jag inte öppna ett nytt abonnemang. Säljaren var en jätte trevlig kille och vi hittade en lösning på mitt problem. Han kunde även upplysa mig att jag kommer ha en viss karenstid när jag sen flyttar till Finland och att jag måste “samla upp” mina kreditupplysningar från noll igen. Tur man har en morsa som ställer upp och kan ta ett nytt abonnemang till mig. Kommer spara en hel del pengar när man kan ringa 1200min med 250kr fast månadsavgift i Norden och Baltien.

Vi har haft ganska intensiva funderingar och analyser hemma efter Turkiets händelser. Jag och lillebrorsan har kollat en hel del dokumenter om världskrigen och stämningen och händelser innan, under och efter och funderat hur mycke det liknar läget just nu. Vem är bakom Turkiets kupp? Att det finns ingen som vill ta ansvar för det, känns som att det kan vara Erdogan själv. Och vad gjorde Hitler innan kriget? En kupp som gav en anledning till att rensa bort en del ovänliga människor och sätta upp ett eget specialstyrka SS. Stalin hade gjort liknande grej med sin armé.

Vad händer i samhället när tusentals lärare och forskare sparkas? Vad händer när hundratals åklagare och domare sparkas? Vad händer när hälften av polisstyrkan grips? Vem ska ersätta alla människor? Ett par imam som är Erdogans kompisar? Vad händer då i samhället? Median är under Erdogans ord sedan innan. Det som jag hade inte alls fattat var att Turkiet är en NATO-land. Det känns inte riktigt tryggt att ha en galen religös diktator i NATO.

Undrar om det var så här i Europa på -30-talet. Man liksom har känn på det att det händer lite konstiga saker och allt är inte som det ska, men ändå vet ingen vad det pågår på riktigt. Stod i tidningen idag att typ i Alanya märker man inte alls att det har hänt nånting i Istanbul & Ankara. Turister är på semester och ingen fattar nada om situationen. Turkarna förstår att det som media säger är inte sant, då det är Erdogan som har makten där också. Galet.

Galet är också Pokemon Go. Delvis förstår jag spelet och det är ju en briljant idé, men man blir lite rädd vilket beteende det väcker hos folk. Jag har sett några reklamsnuttar om Walking Dead där zombier vandrar medveteslös på motorvägen. Går eller kör man en bit i stan, ser det precis ut som i den serien. Jag har redan påstått länge att smartphones skapar dåligt beteende och beroende, men nu börjar det verkligen lika en scifi-zombie film. Det är dock himla bra att folk som sitter inne annars faktiskt kliver över tröskeln ut i solen och kan även möjligtvis prata med andra människor. Men återigen, allt har sina gränser. Jag nästan sprang på en cyklist som jagade pokemon och stannade helt plötsligt mitt på vägen utan någon varning.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s