Laser

Notering: Kakaobönor luktar piss. Fy fasen vilket lukt. Gjorde i veckan en stor Magnum “M” som fylldes med kakobönor. Man blir ju alltid klokare efter man har gjort arbetet klart och insett att varför tänkte man inte på det där. Inte helt klart att hur man kan få bokstav M proppfyllt med bönor i världen med tyngdkraft. När man fyller bokstaven uppåner så givetvis det är ju spetsen mellan som töms varje gång. När du sen tror att det är proppfyllt, du lämnar arbetet för några timmar, kommer tillbaka och inser att bönor har tryckts ihop och du kan fylla på en halv desiliter till.

w

Fasen vad vi hade nervös och spännande dag på jobbet igår. Vår lasersåg kom äntligen och maskinen levererades igår. Vi har vår verkstad i andra våning och det är ganska trångt i korridoren på vägen in. Vi hade fått mått att maskinen med förpackning äe 210x125cm och utan förpackning 150x106cm. Vi hade mätt och övat hur vi får förpackningen genom hissen och ut från hissen och om vi kan köra in den från våra dörrar utan problem. Centimeterspel, men det går. Maskinen kommer med lastbilen och vi får den lyft framför hissen. Den är utan förpackning och vi börjar kolla att den där är fan större än vad de står på papper. Fram med måttband, 210x150cm själva maskinen. Hissen är 153cm brett och inte en jäkla chans att få ut den på andra sidan till korridoren som är under 200cm smal. För helvete…

Tur att lastbilchauffören hade inte hunnit åka än. Han fick lyfta ner maskinen och vi fick ta den jobbiga vägen. Trappor. Tack och lov och gode gud vi är på andra våning som är endast 6 trappsteg ovanför marken. Lastbilschaffisen var en skön, gammal gubbe som tyckte att “Jaja, då får vi bära maskinen upp! Hejohå, hämta lite människokraft så det går hur smidigt som helst!” Öö, vi har inte mer folk… 2 killar, jag och morsan. Vi gick till grannen och fick låna två killar som hjälpte till. Fram med tjocka lastremmar och ett trapsteg i taget lyfte vi maskinen upp trappor och över alla trösklar och kunde till slut rulla in i verkstan. 300kg känns mycke, men till slut delat på 6+1 är det mindre än 50kg. Men vi hade inte burit den upp till tredje, fjärde eller femte våning. No way. 6 trappsteg var tillräckligt mycke. Hoppas vi behöver aldrig flytta ut från lokalen…

laser

Vi som hade räknat och mätt och kollat och provat att allt ska funka. Vi hade inte ens ifrågasatt att måtten på pappret kanske inte stämmer..? Jaja, det gick bra till slut, men lite extra (onödig) spänning blev det. Morsan berättade efteråt vad dom hade fått göra när morfar hade flyttat in i nyvarande verkstan. Det finns en stor ung och en tryckluftkompressor som är 1,5x2x3m stora och väger tusan. Dom hade fått slå ner en tegelvägg mot grannens lokaler och ta in dom genom en större hiss i andra trapphuset.

Imorn får vi utbildning till maskinen. Blir nog mest jag och lillebrorsan som måste suga in allt och förstå hur man jobbar med maskinen. Morsan tyckte att det är jag som ska sköta hela grejen och lära henne att sätta igång maskinen så att hon kan bara skära när jag har ritat upp allt och skickat filer över till henne.

Jag klarade av även första tandläkarbesöket. 7år senare vågar jag gå till tandläkaren och hon kollar mina tänder och säger “Vilka fin tänder du har! Inte ens ett enda hål!” Jag ska fundera om vi ska dra bort en visdomstand som växer åt helt fel håll. Andra tre kan få vara om dom inte skapar några problem. Samt att jag måste gå till munhygienist. Usch. Lovade bestämma mig tills nästa besöket om vi sa dra bort tanden eller inte. Det är bara våga och ha det förjävligt för några dagar. Sen skulle man nog klara sig ganska bra. Jag trodde jag skulle ha haft flera hål och att minst två visdomstand skulle behövas ta bort. Tandläkaren även tyckte att jag behöver inte göra kontroll varje år, varannat år borde räcka  bra! Wohoo! Men 215e rök där. Tsitsing säger kontot. Minst lika mycke till… Det är fan mer än min hyra..!

Jihuu, jag fick en coach-uppdrag ändå, även om jag trodde det blev inga. Får åtminstone en helg i Eerikkilä med junisar!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s