Arbetslös student

Jobbat, äntligen, min sista dag. Så jäkla kul att säga hejdå till alla med stort leende på läpparna och känna att ja, det här känns ju as bra. Känt mig lika glad hela vägen till målinjen. Kanske man vågar erkänna att nu när man kom hem, så känns det lite konstigt. Men bara ytterst lite. Plus at det känns ändå lite läskigt. Men det tillhör väl när man ska göra något nytt..?

Fick en massa presenter från mina kollegor. Fler än vad jag fått julklappar i år. Fick två ölglas, några goda gotländska öl, skissblock och pennor. Känns att det var verkligen just till mig!

Vi hade Endres gemensam avslutning igår med alla småknattar. Typ 3,5h på IMA med kanske ca 80 junisar. Kom hem nån gång efter halv nio och var mer upp i varv än vad man är efter egna träningar. Det är så häftigt med den glädjen och engagemanget som finns hon unga människor. Och extra kul var det när vi hade 8 målvakter med, jämfört tidigare årens 3-5 målisar. 2-3 målvakter per årskull, det är sjukt bra på tjejsidan! Man blir så glad när det är så många som vill stå i mål. Plus att det var en handfull tjejer som spelade ute igår men berättade att dom brukar ofta stå i mål annars. Tjejerna är så stolta när dom berättar att dom har fått stå även på matcher..!

Det finns en tjej, tror hon är -04, som är en jäääääätte stor fan av mig. Hon har sagt det flera gånger och hennes ögon lyser när hon pratar med mig. Pratade lite extra med henne igår och det är så häftigt när hon sa att egentligen hon tycker inte att innebandy är så hemskt kul, men det är så kul att få hänga med sina två bästa kompisar. Det är så kul att få spela med dom två. Och hon står ofta imål och fick även stå på matcher när dom va på fastlandet. När man umgås med dom här tjejer så kan man inte förstå varför man skulle tvinga unga att välja sin sport när man är 10-12-14år. Dom bryr sig inte om vinster och förluster så hemskt mycke. Frågar man hur det har gått, får man ett svar “jaaaaa, det går jätte bra!! även om vi nog spelade oavgjort sist..?” Dom har knappt ens reflekterad hur matchen slutade. Dom håller på därför att det är så himla kul, varför skulle man försöka få dom göra något annat? Varför vill man ta bort den glädjen från barnen..? Oavsett om det är fotboll, innebandy, hockey eller ridning, låt dom göra det som är sååååå himla kul.

Ibland önskade man att vi vuxna hade likadan attityd för livet som alla barn och unga har. Man för det första vågar prata och säga vad man tycker på riktigt. Man vågar va sig själv och va ärlig mot andra. Man håller på med sånt man gillar och blir man trött på något, då byter man lek och börjar göra något annat istället. Och tyckte det va så jäkla lätt igårkväll. Jag gjorde typ ingenting. Jag hängde vid läktaren, vandrade runt, pratade med dom som ville prata med mig och delade några autografer. Och kände det enda jag behöver göra är att lyssna. Ställer någon enkel fråga eller svarar, och bara lyssnar vad ungarna har på hjärtat. Hur svårt kan det va..?

Kollade på mina ansökningar jag har gjort till hösten. Sökte 6 olika kurser om idrottsrelaterad ledarskap. Behörig till alla kurser, och den jag har som mitt första val har jag 20,95/22,50 på betyget och 165/165 på högskolepoäng. Känns att jag har chansen att åtminstone få läsa några roliga ledarskapskurser under hösten. Man får ju ändå en liten egoboost, även om jag kör på gamla meriter, bokstavligen.

Hittat en fördel med att ha beslutsångest så länge jag haft i år. Jag åker hem om tre dagar och hinner inte må dåligt över det. Jag kan inte längre skjuta upp något utan jag skulle behöva göra något typ, nu. Packa, städa, få ordning på allt så att jag kan lämna allt för tre månader. Plus att det känns ännu bättre när så många har kommit fram till mig och tyckt att jag har gjort rätt beslut.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s