7

Åkte hemifrån 06:15. Kom hem 19:38. Varit hemma 20min och käkat vid halv fyra. Fy fan. Jag kan bara undra hur människor orkar men sånt schema dag in, dag ut, vecka in, vecka ut. Givetvis när man har ett jobb man gillar och håller på med människor man trivs med så sliter det kanske inte lika mycke, men fy fan. Någon annan kanske tycker att det är svinjobbigt att träna varje kväll och ibland även på morgonen, men det är väl det man själv gillar och är van vid. Vi får se hur mitt liv ser ut om några år när man redan nu planerar olika alternativer med olika coachningsuppdrag och projekter.

Kul, spännande och läskigt med ett projekt jag håller på. Planering är i full rull, och det känns jäkligt bra, men man har liksom ingen aning hur slutprodukten mottas och om det blir någon intresse alls. Kan bli så att det finns inget intresse allt, eller att intressen svämmer över. Men kanske kryddan är just där att man inte vet. Hur mycke man vågar satsa? Desto mer man ger, desto mer man får?

Upplevde månadens största AWWWWW igår. Pratade med Finland och fick höra att där finns en fyraåring som håller på att planera MIN födelsedagskalas i full fart. Undrar hur mycke hon har hunnit planera sin födesledag som är om fyra veckor, en vecka efter min inplanerad och framflyttat födelsedag. Hon har grubblat att var ska man hålla födesledagskalaset, och att hon vill absolut baka födelsedagstårtan och planera och fixa och trixa. Känns att jag har en helt egen partyplanner och ska bara se till att ge förutsättningar till henne att fixa fram en superduperjätteviktigt 27-års kalas.

Jäkligt läskigt. Jag pratade med morsan i lördags. Grubblade och funderade framtiden och vi pratade inte det vanliga vardagssnacket “jag har tråkigt på jobbet, det har varit soligt/mulet/regn, tänkte köpa en ny cykel” utan blev lite mer grubbel. Och jag inser att jag kan fan inte prata finska längre. Blir såna mikropauser när man inser att jag är på väg att säga “verkligen” eller “alltså” istället att prata finska. Man hittar inte riktigt orden, och ordföljden blir lite icke-finskt. Tappat flödet i språket. Tur att man åker hem snart och blir tvungen att uttrycka sig på finska lite mer. Läskigt den stunden när man inser att det här är inte så lätt det borde va…

Men man ska glädja över små saker. Jag har inte gjort ett dugg under helgen. Somnade framför tv:n och missade (igen) halva hockeymatchen. Vaknade, och satt i sängen hur länge som helst och stirrade taket. Kom igen nu, ut och spring. Tog 5min att jag var ut från dörren, åkte till spåret och gjorde något jag inte gjort sedan… hmm, vet inte när sedan. Valde 5km spåret och sprang. Och sprang. Och sprang. Nån gång efter 3km funderade att det här går ju smidigt. Hann springa 4km 600m innan kroppen började höra av sig och tycka att nu räcker det. Jag har sprungit hela 25min innan man fick börja göra kompromisser. Ännu en bekräftelse att något har hänt i min kropp, och även om det har varit lite tungt senaste månaden så finns det mycke som har blivit rätt. OCH jag har inte haft någon bakis som jag tidigare har fått från såna vågade insatser. Det finns kanske hopp att det kan bli bra.

Jag har alltså 7 dagar kvar på jobbet. Försöker suga den godisen. 7 dagar. Fått några bekymrade kommentarer under senaste veckor från mina kollegor att vem ska svara på alla mina frågor efter du försvinner. Jag har varit schysst och skrivit ner anteckningar hur jag reflekterar kring dom vanligaste frågor och oklara situationer. Tänkte att jag skrapar ihop några sidor. Hittills har jag skrivit typ 14 sidor, så det blev en pytteliten monsterdokument. Funderade att jag kunde ha skrivit en lathund på fyra ord. “Grundregel ett: Sunt förnuft.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s