Stanley Cup -time

Kul när slutspelen bara fortsätter och fortsätter. Följt lite halvt SHL-slutspelen, och blir kul att kolla på finalserien. Man börjar känna igen spelare i båda lagen och vet hur det har gått i senaste matcher så det blir lite mer intressant. Ännu mer intressant är att typ i varje matchserie har nån av första målisar fått kliva av och ge plats till andra målisen som inte har någon spelrutin alls i bagaget. Extra spännande. I Frölunda tog andra målisen plats i semin, och fortsätter trumma på även om den först tänkta första målisen är good to go.

Och NHL då? Helt sjukt att Henke har börjat varenda slutspelsmatch sedan 2006. Alltså 112 slutspelsstart i sträck. Helt ofattbart..!? Det är också helt sjukt vilken slutspelsmålvakt han är. Säsongen har varit väldigt upp-och ner och stundtals det har känts väldigt mörkt och målvaktshjärtat lider med han när man bara ser att det stämmer inte riktigt. Sen slutar serien, dags för slutspel och han är helt helt galet bra. Kollade matchen igår och man bara njuter av att se när han bailar ut laget gång efter gång. “Henke är en målvakt som ger laget chansen att kunna vinna matcher.” Något att sträva efter.

Spännande också se hur Pingvinernas tredje målis, rookien Zatkoff har klarat av uppgiften. Fleury är ute sedan innan (och man trodde redan att han skulle va tillbaka), och andra målisen Murray skadar sig i sista seriematchen och helt plötsligt Zatkoff som knappt har några NHL-matcher i bagaget kliver in och spelar en vinst för Pens i första matchen. Måste nog också va lite jobbigt när man vet att så fort en av dom andra är spelklara kommer han få kliva upp till bänken igen.

Tror att jag har även hittat en till favvo-målis i NHL. Holtby har gjort en helsikes säsong med 48 vinster och 9 förluster. Helt galet statistik. Och han är en av dom målvakter som har ett spelstil som inte syns. Känns att han bara står där och gör ingenting, men ändå är han överallt. Oooh vad jag känner igen det där Blicket. Jag är inte den enda som har Blicket! Don’t mess with me…

holtby

Fyfan vilken koma man har. I fredags lyckades jag inte göra nånting efter jag kom hem. Låg framför tv:n och tryckte i mig en hel godispåse. Brukar inte lyckas med sånt. Igår har jag varit hos frisör på morgonen, kommit hem och legat framför tv:n och kollat på innebandy och hockey resten av dagen. Sovit halva herrfinalen… Så tråkigt att kolla herrinnebandy.

Börjar bli lite småirriterad på mig själv när man har hamnat i någon typ av mellanrum där det inte händer någonting alls. Det går inte att växla upp, det går inte att växla ner. Man får ingenting ut av sig själv, man får ingenting gjort. Samtidigt man vet att det är jag själv som måste ta tag i saker och sätta ner foten. Det är ingen annan som kommer gå genom min garderob eller städa badrummet eller packa mina grejer. Tiden bara rinner iväg… Absolut jobbigaste är nog att man försöker leta efter svar till frågor som kommer inte ha något svar. “Gör det som är bäst för dig.” Hur vet man det? Det går inte att förutse om man kommer må bra eller inte. Man vet inte om förutsättningarna kommer vara såna att man trivs med dom? Man kan bara gissa hur mycke det är sånt man kan själv påverka och hur mycke är sånt där man får gilla läget? Jobbigt när allt handlar om saker man kan inte bara fixa till, utan det är endast jag som måste komma överens med mig själv om väldigt dimmiga frågor där man inte kan få hjälp av någon…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s