Mega-magnet

Och där kom björnarna med i bilden. Det var länge sedan. Vinter + björnar = vinterdvala, you know. I lördags fick vi ledigt (?!!?) från träning och jag hade en helt ledig dag. Softade på morgonen, åt lunch vid tolv och tänkte att jag ska sova 1,5-2h och gå cykla ute i solen efter det. La mig vid halv ett, och vaknade… Kvart i fem. Tack för den dagen. Igår efter jobbet gick jag och la mig direkt. Sover max 2h och äter och åker till Solberga och nöter lite skott. Gissa bara… Blev ingen träning för mig, då björnen tänkte ta vara på tiden och sova hela kvällen, och natten, och ta en sovmorgon och vakna halv tio. Jag skulle nog behöva en semester och få va ledig mer än en dag i taget.

Man blir besviken på sig själv när man inte kan få gjort saker som måste göras. När det bara går inte. Tänkte igårkväll när jag var vaken en stund och åt att jag skulle behöva äntligen fixa slutspelsbloggen. Fixa en bild och skriva lite. Satt 20min framför datorn och insåg att min hjärna är som nedkyld sirap. Även om man håller flaskan upponer så kommer det inte hända någonting. Känns fortfarande väldigt sirapaktigt efter 18h sömn… Man blir frustrerad på sig själv när man vet att såhär borde det inte va. Det finns en liten röst längst in nånstans som hoppar och studsar och skriker att varför gör du inget, vad fan händer? Resten av kroppen bara svarar att det är liksom tomt på kontot… Matti i plånboken som man säger på finska.

Jag laddade ner candy crush några dagar sedan. Typ tre år senare än resten av världen, men who cares. Jag har aldrig riktigt varit för mobilspel och dom några jag har laddat i min mobil är, väl, “vad fan är det här för spel..?” -klass. Den nyaste “kärlek” är en binary-puzzle, en sudoku endaste med ettor och nollor. Gissa vilken spänning när man ska placera 50 ettor och 50 nollor på brädet. Men Candy Crush, jag har spelat mig upp till nivå 46 kanske. Jag förstår varför det finns folk som har spelat sig upp till level 1500. Man har lyckats knyta in dom där smågrejerna som gör att man fastnar och blir beroende av att spela vidare. Och köpa sig loss. Uppdrag, små morötter, belöningar, och det att man får vänta tills man kan spela vidare. Å andra sidan blir man jäkligt irriterande när det helt plötsligt kommer upp “56h till nästa nivå”. Vad fan, jag vill ju spela nu? Köp dig loss då… Eller när man har fastnat på nån nivå och det kommer “21 minuter till nästa liv”. Vad fan, köp dig loss då. Å andra sidan, är man inte för maniskt så då kanske man faktiskt släpper telefonen för 20min och gör något annat i väntan. Eller då laddar man ner Candy Crush Soda och fortsätter spela med den… Och exponerar sig för ännu ett försök att få spelaren att köpa sig loss när man fastnat på bägge spelen och får vänta tre dagar innan man kan gå vidare. Kan bara gratulera för en bra koncept dom har lyckats att ta fram. Helt plötsligt min binary puzzle känns väldigt tryggt alternativ.

Varit vaken ca. 1,5h och känner mig redan att jag skulle kunna sova en stund. Vågar nog inte göra igen det där “blundar för 2min”… Kanske bara bättre att ta tag i skiten och tvinga sig göra något. Och belöna sig med 2h tupplur innan träning. Varför mina lediga dagar försvinner så sjukt snabbt? Hade jag suttit på jobbet, hade jag suttit där redan 2,5 dagar på samma tidsskala. Det är så orättvist med vriden rumtid. Känns att i rumtiden finns det utsprid jäkla massa små magneter. Hamnar man på magneten, hålls tiden fast ordentligt och magneten låter inte tiden snurra vidare. Då går det långsamt, och givetvis såna ställen som “arbetsplats” har hamnat mitt i en magnetcentrum med flera magneter och “en ledig dag” finns så långt i från magneter som möjligt. Och givetvis, desto mer magneter, desto mer skit, vilket gör att tiden går så fruktansvärt långsamt och livet känns extra jobbigt medan där tiden går snabbt, hinner inte något skit fastna på, vilket då gör att allt känns så lätt och bra. Just nu (förutom tisdagar givetvis) känner jag mig som en mega-magnet som drar alla magneter på sig. En pytteliten trött och sliten människa under en stor magnethög som tar en megagrepp på tiden.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s