High5

Oj vad lång dag det blir. Gått upp 05:30, suttit på jobbet en timme och dagen redan känns evighets lång. Vet i fan om någon har installerad om mina klockor så att dom går trippelt så långsamt än dom borde.

Gjorde ett bra försök i söndags. Gick ut och cyklade en timme och kom så pass långt att jag lyckades skriva en lång e-mail till gubben. Och där tog inspirationen slut. Men det var ett gott försök och åtminstone kunde bevisa att ge tid, och ge utrymme så kommer det. Under timmen i motvind kom jag även på, äntligen, temat till årets slutspelsblogg. Det är fascinerande fenomen att man kan cykla i motvind hela cykelvarvet även om man cyklar Tofta-vägen först söderut och sedan norrut på vägen hem. Det är så kul att skriva till gubben när man aldrig vet vad man får tillbaka. Och man vet att man får alltid något tillbaka. “Livet, Universumet och Allt betraktat i arktiska naturens och måndagarnas deppighetens referensramar genom kausalitetens definition”. Översättningen blev nog inte helt rätt, men man kanske förstår varför… Tillräckligt många svåra, krångliga ord att man inte längre har någon aning om syftet av “studien” vilket då ger möjligheten att skriva precis det man vill utan att behöva ha någon tanke bakom.

Var på 00/01:ornas träning i måndags. Hängde först en stund med -03:ornas träning och körde sedan ett pass med de äldre. Vilken rolig träning med härliga tjejer och åkte hem med ett stoooor leende på läpparna. Om tjejerna tycker att det är kul att några av oss är där, så jag tycker själv att det är minst lika kul att bara va där. Jag gjorde mig själv också jätte stolt när jag insåg efteråt vad jag hade gjort. Klockan var typ fem i och såg att en av målisarna satt på läktaren och knöt skorna. Gick till henne och bara checkade av läget. Hur går det, finns det något speciellt hon vill göra. Av olika anledningar har försökt lära mig att hur man blir en bra ledare. Jag vet att jag kan lära ut målvaktsposition till vem som helst, men hur blir man även en bra ledare? Lyckligt att jag har insett att jag behöver bara öppna mina ögon och kolla vad ledarana runt om kring gör. Hänger man med Göran så behöver man bara hänga på och skratta. Har man Söder med sig, bara ta fram en anteckningsbok och notera. Åker man till juniorträning så det är bara att vara som en stor parabol. Jag behöver inte ens anstränga mig för att nå den kunskapen, bara plocka med mig. Prata, möt, peppa, klappa på axeln, ge highfive, hjälp att komma vidare i Candy Crush, låt tjejerna skaffa SnapChat till dig… Lagt lite extra fokus på det under vintern, och nu hittar jag mig själv att göra exakt samma saker. Ibland kan man bli så stolt över sig själv av så små saker. Små saker som inte syns nånstans så länge dom finns. I’m doing things I wish I would do.

Nio långa veckor kvar på jobbet. Tack och lov jag fick mina semesterdagar och har hela 9 dagar kvar. 9×5=45, 9×4=36. 36 arbetsdagar, minus några dagar som försvinner under slutspelen och påsk. Nej, jag räknar inget… Kul när rykten har börjat sprida att jag slutar, och man får med ett stort glädje meddela att det stämmer. Varje gång jag säger det, känns det bara bättre och bättre. Känns inte allt läskigt, även om det är läskigt. Man vet inte riktigt hur det blir när man ska plugga något mindre intressant helt själv. Men åtminstone är det mitt sparkonto jag skaffar kapital inför framtiden.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s