Andas

Vet inte om jag aldrig tidigare har varit så stressad vad man är nu. Och egentligen utan någon särskilt anledning. Sånt där kul “Vad stressar du över? – Allt. Verkligen allt.” Kroppen är stressad redan när man vaknar, och om inte, så tar det inte lång tid att man kommer ihåg att bli det. Lyckas man slappna av för en liten stund med en bra bok, så dyker stressen upp i kroppen direkt man lämnar bort boken. Och när man lyckas somna, så vaknar man mitt på natten till att ha drömt om att man springer en race på mjuk snö som helt plötsligt blir en isvägg man får klättra. Åtminstone nu vet jag ursprunget för nässelutslaget som var borta redan ett bra tag. Utan att ha ätit några allergener dyker upp utslaget och har stuckit fast efter det flera dagar. Kul när man inte kan bli av med stressfaktorer utan måste bara försöka hantera situationen och lura sig själv att det finns ingenting att stressa över.

Man vet av erfarenhet att man spelar inte bra om kroppen är spänt och stressad. Satt hela fredagen på jobbet och ungefär var femte sekund påminde mig själv att andas. Andas djupt och långsamt. Någon nytta av att varit på yoga några gånger.

Blir inte mycke bättre när man kommer till jobbet och inser att alla mina arbetsuppgifter har gjorts under övertiden på lördag. Alla mina köer är tömda. Vad ska jag göra då? Varför inte kunna lämna någon hög till mig jag kunde bita av under veckan? Speciellt när det är just det, en hög som inte springer iväg eller brinner i någons byxor. Annan femma om det va något som måste vara gjort igår. Inte den minsta motivation att påbörja lära mig någon ny uppgift när jag har knappt 10 veckor kvar samt ta den arbetstiden från någon av mina kollegor som skulle få lära ut mig och svara till massa “varför” frågor. Men nej, man ska stressa och anstränga sig extra att komma in, jobba övertid så att man har ingenting att göra veckan därpå?  Tur att det är endast 4 veckor till slutspel, sedan blir det några veckor man knappt hinner till jobbet, och sen är det endast några veckor kvar…

Satt igår och kollade Täby-match på video och alla avslut som sköts mot mig. Satt med en coachtavla och ritade ner en handfull lägen. Rita ner skotten och min position gentemot målet. Till slut tog jag även ett par nålar och tråd att kunna se hur snett jag sitter. Fick feedback att jag sitter lite för långt till vänster på skotten som kommer från vänsterkant. Kom till slutresultatet att på vartenda skottet sitter jag väldigt tätt på första stolpe. Sitter inte fel, men kanske inte mest optimalt heller. När jag pysslade med den pytteliten innebandybanan och vinklar, kom jag på att det skulle va asbra att ha lite större innebandyplan, mål och en målvakt som är i rätt skala. Skulle kunna köpa en liten lego-målvakt och bygga upp en innebandyplan som man kunde använda som verktyg när man pratar om vinklar och position. Givetvis ska man även ha en left- och rightskytt också på banan. Varför inte Lundqvist, Ovechkin och en leftare jag kommer inte på… Kanske Zuccarello?

hockey

Nu när man kör i 2D missar man helt höjden på situationen. Sitter man smalare, täcker man uppe mer, sitter man bredare öppnas höga ytor mycke mer.

12714221_10153845693037649_269787807_n.jpg

Haha, svårt att tro men jag hittade en lakrisform som inte var god. Inte alls god. Brorsan bjöd på mig ett öl när jag var hemma. Han hade hittat lakris-stout, en mörk hanterkar öl med lakris i. Vi delade en 0,33l flaska och jag lyckades inte få ner ens hälften av det. Första smaken var väldigt varmt, choklad-aktigt, men när ölen har fyllt hela munnen känns det att smält lakris rinner ner i halsen. Gillar man choklad så är smält choklad lika gott. Gillar man lakris, borde väl smält lakris va lika gott? Icke. Just too much.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s