Don’t make the mistake

Åkte skridskor i fredags. En timme med sväng till vänster, smirkla till vänster, glida med vänster, sparka med vänster. Av någon anledning mitt vänsterben kan inte åka skridskor. Efter en timme var jag ändå lite bättre, och det gick att smirkla åttor och svänga symmetriskt åt båda håll. Tur att man har en kropp som är van vid att lära sig nya rörelsemönster rätt så snabbt. Det finns alltså fortfarande hopp för mig..!

Kul och lite annorlunda med ett bastu-bröllop. Och då har man fått lära sig nya bastuvanor. Samt det att finskorna visst sjunger snapsvisor, även om det är sånt man inte gör i Finland, något som är såå svenskt. I bastu, när det finns en “bastupant” (spritflaska) med i bilden, då jävlar. Fått höra finska, svenska och ryska snapsvisor, samt briljera med Finland är Finland. “Minne, jag har tappat mitt minne! Är jag svensk eller finne? Ska jag ut eller in..?” Undrar vad som inspirerats dom orden, och har det varit svensk eller finsk som har varit lite vilse..? Det fanns en kille från Wales med på bröllopet. Han och hans finsk fru hade förvarnats redan i förväg att kvällen kommer innehålla bastu + sprit. Dom dock verkade inte riktigt ha förstått innebördan, speciellt när killen var ca. 190cm och kunde inte väga mer än 60kg. Hans ben var lika tjocka som mina armar… Stackars britt hade hamnat i finsk bastu, med ca 10 stora, finska killar som… väl.. har en finsk alkoholkultur. Killen försvann mystiskt under kvällen och jag fick höra på vägen hem från brorsan att han hade inte riktigt förstått vad det fanns i flaskan, att det är en mycket dålig idé att blanda sprit och bastu, samt att man ska anpassa mängden med sitt kroppsvikt och inte vara modig och köra samma takt som andra. Vissa misstag kommer man nog inte göra igen…

Åkte till brorsan i fredags. Bröderna Kokkonen & Kokkonen hängde vid garaget och jag fick göra sällskap till två knattar som inte hade en aning att jag var ens i landet. Brorsan hade valt att inte berätta att jag kommer. Fick två stora leenden och efter ett tag viktiga roll i deras lek. Häftigt hur bra koll en fyraåring har när man leker hem. Det finns nycklar, telefon, plånbok, visakort till macken, och när man låtsaskör med låtsasbil ska man alltid komma ihåg att sätta på bältet, använda blinkers och låta “beeb beeb beeb” när man backar. Och hur mycke annat som helst. “Vänta, jag glömde hemnycklar, du får köra tillbaka.” “Du får gå handla med bebisen, vi har inga ägg.” “Ge bebisen kvällsgröt, det är sovdags snart.”

Man kommer inte riktigt ihåg hur trevligt det är när man kan slänga upp en fundering och man hamnar direkt in i små diskussion. Käka frukost samtidigt med brorsan var sin halva tidning och börja fundera egentligen vad som helst. “Varför går det så bra för Donald Trumpf som är rik men fan så dum i huvudet?” Nu när man har kommit över det att jag förlorar varenda diskussion och får aldrig sista ordet, är det faktiskt något man saknar ibland.

Jag hittade världens bästa kaffe precis innan jul. Pauligs landskaffe med bönor endast från Mexico. Så sjukt gott, helt underbart. Brorsan hade fixat 1kg till för mig från jobbet. “Dom ska sluta tillverka landskaffen. Det kommer inte mer.” Vad? Nej! Jag har hittat drömmarnas kaffe, och dom slutar tillverkningen efter ett halvt år..!? Life is so cruel.

Hur kan man bli så förstörd av att måla naglarna? Kan ibland (en gång per år typ) måla tånaglar, fingernaglar målar jag typ aldrig. Tror sist har det varit på brorsans bröllop 3,5år sedan. Målade fingrarna i lördags och det känns så fel. Långt utanför min comfortzone. Nu försöker jag utmana öden och har färgen kvar. Spännande se när jag inte längre klarar av röda fingernaglar och myrorna i hjärnan.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s