Amen

“Dear God, give me one good reason to wake up early in the morning and go to work.” – You are poor.

Amen. Fan. Kan dock inte gnälla när jag endast har en tredagars arbetsvecka. Men ingen höjdare sitta på jobbet och tycka att allt börjar bli så jäkla tungt och utmattande. Går in från dörren på morgonen och känns att väggar och taket kryper närmare, närmare och närmare med varje steg. Känns som att det finns ett svarthål mellan benen och huvudet och allt som flyter runt mig sugs in i svarta hålet och försvinner. Utan att glömma bort tyngden av svarta hålen… 12 veckor kvar. Långa, långa tolv veckor…

Vaknade här om natt vid 02:10 och är så frukansvärt j*la förbannat. Så förbannat att det enda man ser är rött. Klockan två på natten och fattade inte riktigt varför. Försök somna om då när du utan någon förståeligt anledning är sååå arg. Spännande. Hade varit kul att veta vad man har drömt precis innan.

Jag gick runt hela Bromma Blocks förra helgen och gjorde sista försöket med kläder till bröllopet. Hittar inget. Suck. Jag gick runt av andra anledningar i Visby i tisdags, går förbi Lindex och ser att det hänger en tröja som är precis den färgen jag har letat efter för tre månader. Precis den färgen, ungefär den typ av tyg jag hade i tankarna, plus att det fanns även min storlek på tröjan. Sån tröja som har redan tagits bort från andra ställen och nätet, men eftersom Visby kan vara lite trög ibland med att byta ut sortiment, hängde det kvar där. Och plötsligt var alla mina bekymmer borta. Skönt att man behöver inte åka naken till bröllopet. Nyckeln var nog där att man ska ge upp hoppet…

Gillar verkligen mina lediga tisdagar. Även om jag har haft ganska fullt upp, å andra sidan jag har fått gjort väldigt mycke. I tisdags gav jag lite kärlek till min bil, som kanske var värt det. Fick göra en dyr service på bilen att få den genom besiktning. Kändes sådär när man har en ny bil som får avslag på besiktning pga glapp i styrled. Kollar man statistik, så är det ett typfel i just den modellen. Lite surt att lämna in bilen och samtidigt veta det finns en hel del luft i priset. Enligt brorsan ska jobbet ta max 1,5h och delen kostar 200kr. Fick betala 600kr för styrleden och 3h jobb. Bara gråta och betala. Men nu är bilen besiktad, tvättat och tankat. Sånt som händer inte så ofta. Skulle va så skönt att bara kasta nycklar till någon annan som gör allt det där frivilligt och med glädje.

Just nu ångrar man sig att inte bokat hemresor till morgonen istället. Hade varit skönt att få åka hem redan med första flyget, istället att va tvungen att sitta på jobbet en hel dag och komma hem vid halv tio. Hade inte varit heller helt fel att åka hem på måndagmorgon istället för söndagkväll. Om man visste… Skönt ändå att komma hem. Insåg i morse att jag har en hel dag på mig imorn, och skjutsar jag morsan till och från jobbet, har jag även bil. Vilket då betyder att jag kan bl.a. gå åka skridskor och få veckans kondispass där. Inte helt fel.

Jag börjar ha dåligt samvete att inte har fortsatt med min novell. Den står still. Skrev några sidor i augusti, och några rader precis innan och efter jul. Och nu står den still. Något man så gärna skulle vilja ta tag i men sånt som blir lätt bortprioriterad. Och vet att det finns en som väntar, och väntar, och väntar att jag ska skriva mer… Han ändå fattar att man kan inte pressa fram en bra text.

Skönt när man efter en lång paus hittar en låt man blir bara tvungen att lyssna om och om igen. Och bara försöka lyssna, och tro på det dom sjunger. När man tvivlar på sig själv och måste bara tro att det blir bra och rätt till slut. Bara trampa framåt.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s