Quickfix

Första vecka i år med en ledig tisdag och kan inte gnälla. Endast kanske om det, att när man äntligen har en sovmorgon, vaknar man 05:20 och kan inte somna om. Tack för det.

Blir lite ledsen på mig själv att jag har struntat i att skriva ner mina drömmar. Gjorde det ett tag, och borde definitivt fortsätta göra det. Om inget annat så jag skulle själv ha lite roligt nån gång i framtiden när jag läser mina anteckningar. Drömde här om natt att jag var i ett stort vit hus med jätte många fönster. Som en gammal skola, eller typ Maltfabriken i Visby. Jag satt där i huset, och helt plötsligt började huset gunga, och det välte. Någon ropar från högtalare att ingen panik, vi testar bara. Huset välte tillbaka, stod stilla en stund, och välte åt andra håll. Då sprack paniken och alla larm började skrika. Jag själv bara tänkte att jag behöver komma ut. Sitter bredvid fönster och försöker sparka sönder, men det var visst inte glas, så det gick inte söder. Efter en stund sparkande jag kom på att vrida på hantaget och öppna fönstret. Bara kliva ut i solskenet, out to freedom.

Jag är helt säkert att jag drömde om mitt jobb. Måste hitta en smidig väg ut, och det har jag gjort. Ingen annan verkade fatta att man kan kliva ut från fönstret. Spännande när det här är redan andra drömmen jag försöker fly nånstans. Förra vår (eller två år tillbaka) jag försökte fly från en bur för någon stor djur i zoo. Out to freedom. Vilket hälsosamt jobb jag har… Oj vad jag kommer ha långa och långsamma tre månader på jobbet…

Är inne i en spännande drömperiod, känns det som. Drömde kanske igår att jag var på något ställe där fanns flera stugor. Egentligen inget konstigt, förutom att jag har varit där också tidigare. I mina drömmar. Ställe som inte finns på riktigt, endast i min lilla hjärna. Bekant men ändå inte. Sist var jag vid sjö, nu var jag på andra sidan skogen. Det är så konstigt att man kan skapa illusioner som känns hur bekanta som helst och att man återvänder dit flera gånger.

Ahh vad man blir så less på sig själv när man måste släppa in 8 mål mot IKSU innan man fattar vad har varit fel i mitt spel, egentligen hela hösten. Varför har man inte förstått det tidigare? Känns att man gör rätta saker med det är någonting som inte stämmer. Tills man släpper in 8 mål, känner att jag gör ändå ungefär rätt men ändå är det något som inte stämmer. Gör en videoanalys, kollar klippen om och om igen och tills lut, hittar felet. Ett litet fel, som gör att man hamnar fel i andra, tredje, fjärde och alla lägen efter det. Jag fastnar vid stolpen lite för länge, vilket gör att man hamnar alldeles för långt in i alla situationer efteråt, vilket gör att livet känns inte så bra. Kommer till träning på tisdagkväll och tvingar mig hemskt långt ut i kasse. Överdrivet långt jämfört tidigare, så långt ut att man blir nästan rädd. Och helt plötsligt livet känns så lätt. Allt känns så lätt, och rätt och känns att alla pusselbitarna bara föll på plats. Kör morgonträning och tvingar mig överdrivet långt ut. Och allt känns så lätt, och rätt, och bollarna som inte har fastnat under hösten sitter i mage och händerna. Precis som det ska. Allt som har känt lite konstigt och svårt, sitter. Förflyttningar, kroppens vinklar, allt. Och vad man känner sig sååååå dum. Rätt så skönt ändå att det var en quickfix på ett vansinnig stort problem.

Tack. Snackade med en person här om dag och vi snackade lite om ledarskap och olika typer av människor. Resonerade att antingen man har ledaregenskaper, eller inte. Det är inte riktigt sånt man kan plugga för sig. Precis som att va en servicemänniska. Antingen har du den där serviceinriktningen, eller inte. Sånt som är svårt att skaffa sig efteråt. Tack! Är man inte en “kundservice”-människa, så är man inte det. Förstå det samhället. Läser man bara jobbannonser så typ alla vill att man ska vad glad, social, serviceinriktad människa, oavsett vad det är för jobb. Och är man inte det? Sorry, no can do. När börjar man leta efter människor som kan jobba självständigt, tyst, kan fokusera på sitt arbete, och behöver inte va social och glad och serviceinriktad och “människa-människa”. Japp, man blir lite sur och nedtryckt när man letar efter ett jobb. Har någon ett max. 50% jobb på Gotland fr.o.m. augusti 2016 -> som passar till en icke-service -människa, som är duktig på det mesta, finns jag här! Ledaregenskaperna finns, dom har jag ärvt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s