Verktygslåda

Får dålig samvete att inte orkar eller hinner skriva. Fick en pytteliten boost här i veckan och lyckades fortsätta min novellsamling med kanske 100-150 ord. En liten stund den flöt på jätte bra och jag kom äntligen på hur jag skall fortsätta. Sen blev jag avbryten och när jag kom tillbaka framför datorn hade flown blivit bortblåst. På nått sätt känns att min hjärna har varit tröttare än vanligt och att prioritera sömn har känts rätt så bra och viktigt flera månader. Man blir nästan lite förbannad på sig själv när man för en gångs skull hade en liten stund så är man en zombie och går och lägger sig 20:15.

Fifan vilket krig jag hade med nationella och internationella förbunden när jag blev tuvngen att bevisa att min hjälm och galler är godkänt enligt dom riktlinjerna som IFF gav i höstas. Jag hade gjort allt precis rätt och enligt alla regler och riktlinjer, men ändå när vi klev in till 2016 får man höra att man inte skulle få spela med min galler eftersom den håller inte måtten, vilket var ju helt fel. Klev upp till elfenbenstornen och fan vad man fick stå på sig att det är faktiskt jag som är offer och blir anklagat på brott jag aldrig har gjort, samt att jag har gjort allt precis som det ska. Slutresultatet var ju att min hjälmtillverkare ringde och bad ursäkt, IFF ringde och bad ursäkt och ringde en gång till i slutet av veckan och kollade att allt är som det skall, samt att svenska innebandyförbundet verkade börja såga sina egna ben och smita iväg svansen mellan benen. Jag verkligen hoppas att alla inblandade tar en litet titt på ärendet och gör om och gör rätt. Åtminstone dom fick möta en arg finsk målvakt som faktiskt hade helt rätt.

Fan vad jag blir trött på mitt jobb. Varje dag känns det ännu sämre och varje dag glädjen växer att det var ännu en dag närmare slutet. Känns att saker och ting har börjat snurra åt fel håll och i fel ordning och det finns inte längre någon logik och tanke i arbetssättet eller omgivningen. Som båten hade tappat rodret och drifter iväg med vintervindarna. Man kan hoppas att det är bara tillfälligt och att någon tar tag på styret igen. Det bara underlättar inte mitt lilla liv just nu. Begränsat flexmöjligheter, hemskt mycke övertid, och det sista spiket i kistan att vårt gruppmöte flyttades till det absolut sämsta tidpunkten på hela veckan. Sent på torsdageftermiddagen. Den dagen träningen startar 16:30, den dagen man skulle absolut behöva komma iväg i tid. Mrrrh.

Känns att förtroendet till det at vi fixar vårt jobb har försvunnit. Även om det kan se ut katastrofalt i någons ögon som inte har hela förståelsen över arbtersuppgifter, så vet vi som jobbar med uppgifterna att hur man får allt gjort i rätt tid. Samt när man har en grön chef som inte vågar eller har kunskapen att säga emot dom som sitter högre upp. Helt förståeligt men för stunden är det vi längst ner som får ta smällen. Och jag är oerhört tveksamt att två sex dagars veckor i månaden skulle ge bättre resultat under en längre period. Dålig återhämtning ger sämre uthållighet som ökar skaderisken = sjukfrånvaro och sämre effektivitet. Behöver inte va snille att kunna slå ihop den ekvationen.

Märkte häromdag att hur förbannad man blir när människa efter människa ställer den ena och samma frågan (eller två frågor men samma syfte) “När ska du flytta hem?” eller “Vad har du tänkt göra nästa säsong?”. Som att hugga en kniv i hjärtat och vrida. Och vrida en gång till. Och lite till. Bollar mellan alternativ ett och alternativ två, där ettan är väldigt oviss, läskigt och spännande och tvåan som endast är en halv alternativ med lite trygghet. Helt plötsligt får man en tredje alternativ som är en kompromisslösning med en riktigt spännande bonus. Önskade man hade en ekvation där man kunde bara mata in olika faktorer och räkna fram slutresultatet. Kolla vilket skulle va det resultat man är mest nöjd flesta dagar i veckan. Jobbigast är nog inte att hitta ett alternativ som är bäst för mig, utan det när man måste redovisa beslutet och svika ner antingen nära eller kära. Oavsett vilket beslut man tar så kommer några bli hemskt besvikna. Känns att man har hamnat mitt i Hunger Games. Kill or be killed.

Oj vad kul det blir med lite målvaktsträning igen. En grupp imorn och andra gruppen nästa måndag. Stannade kvar i IMA efter onsdagens match mot Karlstad och var med på juniorträning. Vi fick köra torrsim i 25min och så sjukt kul att coacha målvakter som vill så hemskt gärna lära sig nytt. Visa några grejer, diskutera, jämföra, försöka få fötter och armar göra rätta saker, försöka mata in rätt beteende i hjärnan, baka in lite spelförståelse och taktik genom enkla grejer. Förhoppningsvis såna små detaljer som på något sätt kan snabba på utvecklingen och kanske någon gång vara den lilla förklaringen som gör att man äntligen förstår varför man gör eller inte gör saker på ett visst sätt. Tror att nyckeln till framgång är det när man börjar fundera varför gör jag det här och när man sedan också inser det. När man vet varför man gör något, är det lättare att göra det igen när man samtidigt vet vad man ska undvika. Lite som att du har en torx-skruv och massor av olika skruvdragare. Vet man då att torx-skruv behöver en torx-skruvdragare sparar man sjukt mycke tid och energi och livet är hur lätt som helst. Istället att bli tvungen att plocka fram alla verktyg och börja prova sig fram. När man kommit fram till en lösning så glömmer man bort det och får göra samma sak igen nästa gång man stöter på en torx. Eller i värsta fall inser att jag äger inte ens torx-dragare vilket gör att då har jag ett jädrans problem.

Tror faktiskt att jag ska börja likställa min målvaktsfilosofi med en verktygslåda. Fixa fram en bra verktygslåda med rätta verktyg och börja bygga ett hus eller varför inte en pyramid på en gång. Försök bygga ett bra, tätt, varmt hus med endast en hammar och slö såg. Lycka till när man ska tävla mot cirkelsågar och torxskruvar. Och bara skylla på hantverkarblodet som flöder genom mitt hjärta varje sekund för detta jämförelse.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s