Hockey

Vad är grejen med USA och mäktiga intron med sinfoniorkester, nationalsång och förbi flygande flygplan? Känns nästan att det är endast i propagandas syfte. We are USA, we got the power. Schysst att JVM har spelledigt idag så att man behöver inte välja mellan Winter Classic och JVM.

JVM måste nog vara det roligaste hockey att kolla på. Speciellt när det finns en sån “ungtupp”-kedjan Puljujärvi- Laine- Aho i det finska laget. Matchen mot Tjeckien var otroligt kul att titta på. Man väljer det läckra alternativet istället för safe, dom där 17-åriga gallerkillar som sätter upp en lekstuga och får andra se ut som kor på isen. Något powerplaymål där pucken går med en touch på snöre, en sekvens där det inte går att försvara sig mot sån anfall. Och plötsligt gör man juniormisstag i försvaret och släpper in tre mål.

Häftigt med den svenska målisen Linus Söderström som har aspreger och adhd. Man kan inte riktigt ana det om man kollar det lugna, stabila och trygga målvaktsspelet. Skulle va intressant få veta hur man har lyckats få ihop den blandningen. Tror att man skulle nästan kunna ha lite nytta av Asperger som målvakt i vissa fall, om man kunde rikta den där “supertalangkraften” åt målvaktning. Och alla är ju redan vana vid att målisar är inte riktigt som alla andra, vilket skulle underlätta den sociala pressen som kan vara utmaning för en som har asperger. Skulle va intressant få umgås en stund med en sån hjärna och försöka förstå vad är det som gör dom så sjukt bra på det som är deras “superpower”.

Fattar inte vad är fel när jag verkar vara sjuk ungefär var tredje vecka. Har igen lite småont i halsen, småsnorigt och lite mer ont i huvudet. Fjärde gång under senaste två månader. Tur att man ha kunnat bara ligga kvar i sängen och kolla på hockey och filmer. Så trögt när man precis kunnat träna upp sig från senaste förkylningen och då får man ny skit i kroppen.

Fascinerande hur man kan helt plötsligt vara så fruktansvärt jäkla kass målvakt.   Blev en otroligt lång 1,5h i onsdags när verkligen ingenting fungerar. Bollarna gör så fruktansvärt ont, man får hårda slagskott på uppvärmning, utespelare som springer genom ditt område flera gånger och man får fötter och klubbor på sig. Man släpper in enkla mål, märker att man har inte riktigt hjärnan med. Försöker hitta on-knappen men den finns inte nånstans. Försöker fokusera att göra jobbet, men kroppen lyder inte, hjärnan hinner inte riktigt med, och när man för en gångs skull är på rätt ställe, är det bara studs genom och in. Efter ett tag man orkar inte ens bli förbannad eller frustrerad, man bara väntar att träningen tar slut, man kan åka hem och ladda om. Tur att vi har lördagens morgonträning så att man får en ny chans att komma in i spelet och få en bra känsla i kroppen.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s