Sovmorgon

Funderat ungefår en vecka att skulle behöva sätta ner mig och skriva lite, men har alltid varit tvungen att prioritera något annat. Märker att det börjar bli tungt i kroppen när man bara håller inne alla funderingar.

Jag erkänner att jag hade fel. Jag trodde stenhårt att torsdag är en arbetsdag (vilket verkar vara sant för dom mesta), men misstänkte att det skulle va en halvdag. Hittar inte nånstans att nyårsafton skulle va en halvdag, och tyckte det var konstigt när chefen hade skrivit schemat endast mån-ons. Tur att jag dubbelkollade och fick veta att vi är helt lediga. Hade nog annars åkt till jobbet och först vid nio-tio tiden börjat fundera varför ingen annan är där… Välförtjänat sovmorgon.

Lillebrorsan har jobbat hela hösten hos Paulig som är en av dom största kaffe- och krydd”tillverkare” i Finland. Han har fått köpa bl.a. kaffe med småpeng. Han packade med mig 2kg kaffe i november när jag var hemma. Pauligs “land”-kaffe; Kenya, Mexico och Colombia. Druckit upp Kenya som var hemskt gott, nu håller jag på att dricka Mexico som är kanske ett snäpp bättre än Kenya. Spännande se vart Colombia landar. Gott med gott kaffe!

Fick äntligen åka skridskor i söndags. Julafton var jätte fin väder, men isen var stängt. Juldagen när isen var öppet, var det storm och ösregn. Annandag när det var fin väder, fick jag inte åka iväg eftersom vi hade lunch för 12 pers och fika för 17. Tack för det. Söndagmorgon jag bara stack och fick märka att ett par hundra andra hade också tänkt likadant. Skönt med nya, hela skridskor som satt ganska bra i fötter. Undrar när jag skulle hinna åka så mycke skridskor att jag kunde lära min vänster ben hur man gör det. Den bara hänger med och höger får göra all jobb. Och sen kommer såna 5-6 åriga knattar som åker som NHL-proffs. Tack för uppmuntring.

Minns ni innebandymålvakten Henri Toivoniemi som gjorde jätte ofta en “släng-utkast”? Han slängde sig nästan alltid vid utkast, oftast så att han slidade på mage en bit framåt. Tror jag äntligen fattar varför. Jag brukar, vid långa utkast, slida på knäna en bit utanför området. Igår lyckades jag göra en Toivoniemi-utkast, och slidade på mage. Hur får man bra kraft på bollen när man vill slå en utkast på marken? Om du står och tar i ordentligt, får bollen ganska stor vinkel mot golvet i första träff. Desto större vinkel, desto högre studs. Kan man då få bollen att flyga i parallell riktning mot golvet redan innan man ens släpper bollen, minimerar man vinkeln på studsen. Plus att man behöver inte belasta armen lika mycke när man kan få 70kg rörelse bakom bollen. Plus att på det här sättet kan man få en hyfsat kraftigt utkast snabbare och utan att behöva stå upp innan man slänger bollen iväg. Sparar värdefulla sekunder i en kontring.

Skönt att man får några korta arbetsveckor. Gick in till jobbet på måndagmorgon och kände bara hur dörren låste bakom mig och burväggar kröp närmare. Japp, här sitter jag igen, inlåst med det gråa eländet. Och givetvis känns dagarna så otroligt tröga, tiden går inte framåt alls och minuterna är evighets långa. Funderat redan flera veckor att jag kanske ska be ett möte med chefen efter ledigheterna och fråga om jag fick göra ett eget litet projekt efter vi har blivit av med alla levnadsintyg. Ett nytt projekt skulle ha börjats redan i höstas där vår levnadsintygen skulle flyttas över till vårt nyare system. Detta skulle innebära att det finns en chans att göra om, och göra rätt och kunna göra hanteringen och handläggningen såååå sjukt mycke smidigare. Jag har tackat ja att vara med i projektet och speciellt i kravspesificationsdelen, eftersom jag har ju stenkoll vad och hur vi gör nu och vad och hur man kunde göra istället. Givetvis är projektet försenad och troligtvis så mycke försenad att jag har lämnat huset långt innan dom drar igång. Och jag som har suttit fyra år med eländet och nästan varje dag funderat vad man kunde göra annorlunda att snabba på processen men samtidigt bl.a. minska belastningen i nacken och musarmen (sånt ingen annan verkar tänka på). Bara gissa hur mycke det finns tankar och idéer och förslag i det svarta hålet som befinner sig mellan mina öron… Tänkte att det skulle va ganska skönt för min egen del att kunna tömma allt angående det här jobbet på papper, skriva en c-uppsats om hur man kunde göra det istället, och känna att jag har lämnat allt jag kan efter mig och behöver inte bära med mig massa kunskap om sånt jag kommer aldrig behöva mer. Rent spontant skulle det var ytterst dumt att inte låta mig göra detta, och kasta bort en jäkla massa idéer och förslag som jag för tillfället kunde bara lämna över helt gratis. Jag skulle få göra något som jag är ens lite intresserad av dom sista långa månader. And everybody wins.

Fasen vad skönt att man kan gå ut på dagen, i solskenen och ta en lite joggtur och jogga ur all trötthet från benen. Komma hem, käka och sova ordentligt utan att behöva sätta på en larm. Guldvärd att kunna göra precis det man vill utan att behöva ta hänsyn till någon/något annat.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s