Pådrivare

Fan vad jobbigt när man är sjuk, och bara är sjuk, och fortsatt sjuk, och blir inte ordentligt frisk. Kände mig nästan helt frisk i torsdags, tränade lite lätt och det kändes ju ändå bra. Nu har jag bara haft ont i halsen på tre dagar och gått och väntat att det går över så att man kunde träna. Inte tränat för 1,5 veckor och det börjar kännas liiiiiite jobbigt i kroppen, knoppen och på samvetet. Bra att låta kroppen vila ibland, men man borde kunna träna när man känner för det. Tror jag har inte lyckats hålla mig ifrån så här länge ens efter säsongen tar slut. 4-5 dagar max och man är på spåret eller gymmet eller spelar badminton.

Har suttit nu 2,5 dagar med “felvända” skärmar på jobbet. Växlat ordning och varvet på skärmen blir motsols istället för medsols. Och fyfan vad jag har ont i ryggen. Tanken börjar smyga in i tröjan att kan det här faktiskt va den ursprungliga källan för alla mina problem? Under behandligen jag har nu fått så har vi backat i tiden med symptomen och jag har haft ont på ställen där jag hade ont innan allt blev helt paj. Och nu när man gör den där lilla vridningen åt vänster istället märker man hur jäkla mycke det påverkar kroppen. Fick man ont när man satt i skolan? Nope, eftersom man satt med en skärm/bok och rörde på sig på ett helt annat sätt. Nu gör man samma saker, vrider kroppen mellan två skärmar 40h/vecka i 8 månader. Känns lagom surt.

Känns läskigt och konstigt och ängsligt och några adjektiver till att ha tackat nej. Bekräftade i veckan att sista april är datumet som gäller för mig på jobbet. Ingen idé börja jobba mot en tillsvidareanställning då jag känner mig så färdig med mitt jobb. Å andra sidan önskade man varenda dag att sista datumet hade varit sista december istället. Vet inte om felet är i mig (troligen) när andra försöker att behålla mig och övertala att givetvis stannar jag och ska ta en tillsvidareanställning. Att man gör ett bra jobb, betyder inte alltid att man gillar det man gör. Hur kul skulle det då vara att lägga 40h/veckan till något man inte trivs jätte bra med när man samtidigt är kass på det man gör? Åtminstone kan man ibland känna att man gjort något bra.

Ganska häftigt att sitta på julbordet med jobbet och iakta folk. Givetvis efter man har lämnat sin kropp mentalt, och slått på en filter som dämpar ner alla röster och varelser i min lilla hjärna som skriker över, väl, allt som händer runt om kring. Hur andra beteer sig, hur några blir helt andra människor när dom fått några öl i sig, hur det finns folk som är så sjukt jäkla taggade för ett julbord och pyntat upp sig till det sista. Vad människorna pratar om, vad är det som folk gillar, gruperingar som bildas. Och inte minst bli lika chokad och fascinerad över köttbullar och prinskorv varenda jäkla julbord jag har varit med. Och snapsvisor. Stereotypiskt. Också intressant med gruppens förväntningar mot individen. Man förväntas av en viss beteende och förväntas att man gillar en hel del saker. Jag kanske borde börja med att vara en jobbig människa och ställa en motfråga istället för att svara. “Varför dricker du inte ikväll?” -Varför dricker du ikväll?

Suttit på två utbildningar i helgen. Dagarna går så snabbt när man har det väldigt intressant  8h/dag. Människan Blå (9-12år) och Människan Röd (13-16år). Inte särskilt mycke nytt, men på lite mer organiserat form och en hel del nya tips och trix hur man kan ta hänsyn till människan som tränare. Bra, praktiska verkytg att ta med sig. Fick en personlighets/ledarskapstil-test med mig. Fick en resultat att jag skulle va en “drivande” typ. Målfokuserad, resultatorienterad, pådrivande, initiavrik, dominant, snabba beslut. Första intycket var att det stämmer inte riktigt, men när man sedan läser vidare så kan man bara instämma. Bästa resultat genom att få fatta egna beslut, ha handlingsutrymme, pressa sina egna gränser. Ogillar vekhet, bli styrd av andra, vara beroende av människor och snäva regler, inte ha kontroll över helheten.

Hoppas jag kan äntligen träna imorn… Börjar snart klättra upp på väggen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s