“Från historien lär vi att…”

Vaknar till kort meddelande från brorsan: “Läs nyheter”. Kommandot gick… Sex terrordåd mot vanliga människor med syftet att skräcka och göra illa. Under eftermiddagen har Isis tagit ansvaret för attackerna och det lilla man har följt och lyssnat, så är det många som tycker att det är en välstrukturerad organisation som står bakom attackerna. Samt att en vanlig människa klarar inte av sådant blodbad, utan man måste ha någon krigsvana… Vad är det för folk som smyger bland oss alla vanliga? Snälla världen, vad håller du på?

Återigen, funderade i veckan med brorsan att vad är bakom allt oro i världen. Egentligen hela 1900-talet och 2000-talet har det varit pågående krig och oroligheter i östra Europa, Mellanöster och Afrika. Tack ni puckon som levde på 1800-talet och delade Afrika och öster med en linjal. “Det här är mitt och du kan få det där.” Behovet att äga och styra andras egendom på ett väldigt egoistiskt sätt. Hur skulle livet var i Afrika om dom hade själv fått bestämma gränserna mellan nationerna? Hur skulle det se ut i Mellanöster om västmän hade inte blandat i sig i deras affärer?

“Från historien lär vi att från historien lär vi absolut ingenting.”

Funderat redan flera veckor att jag kanske borde gå shoppa lite nya kläder. Aldrig sugen för det och känns bara jobbigt. Paniken börjar också så småningom smycka in i tröjan inför bröllopen jag ska till i början av februari. Tiden börjar ta slut, eftersom jag behöver typ ett halvt år att hitta bra kläder.

Gjorde en spontan runda i stan och fick åka hem efter två affärer och 1500kr fattigare… Hittade en riktigt bra och snygg outdoor-jacka från North Face som var som skräddarsytt till mig. Hade nog inte köpt med ordinariepris men fick den med -50%. Hittade även en bra jobbtröja och en lite finare topp som kan vara en bra alternativ för bröllop, ifall jag inte hittar något annat. När man inte letar efter något, och behöver egentligen ingenting, då gör man visst bästa köpen.

Varför fortfarande stöter man på följande alldeles för ofta: “målvakten hade inte en chans att rädda situationen”? Varför accepterar man att det är mål även om bollen inte ens är ännu i målet? Varför ger man upp situationen när man faktiskt kan fortfarande göra något? Varenda skott kan räddas, och målvakten kan gå ut som vinnare från vilken situation som helst, oavsett vad det är för något. Handlar om att välja rätta verkytg för varje tillfälle. Visst är andra situationer svårare än andra, men alla har en lösning. Varför nöjer man sig då och låter motståndaren peta in bollen på bortre stolpen utan att ens försöka rädda skottet? Hamnar man i situation där man inte längre kan göra något, så har man väl gjort något jätte fel i läget innan?

Man blir så ledsen att kolla på målvakter som ger upp mitt i situationen. När man inte ens försöker rädda upp situationen och försöka fixa felet man har gjort. Många hade nog tänkt att “shit I’m screwed” och kollat bredvid, men så länge bollen/pucken är inte i mål så varför inte försöka göra något? Det är väl det där -> som är skillnaden mellan bra och bästa? Kunna rädda läget även om man har gjort något (allt) fel? Att ha attityden och viljan att försöka rädda så länge chansen finns?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s