Skräll

Onämd media: “Han har räddat 84% av skotten”. Öö..? ?? Har du räddnings% i innebandy på 84% så du är väldigt nära snittet i serien, vilken som helst serie. T.ex. finska liiga (svenska ib-förbund suger på statistikdelen), top-10 på damsidan ligger räddnings% 82-89%, på herrsidan 79-94%. Oavsett serien så dom som spelat största delen av spelminuter ligger på 80-85%. Tror jag snittade någon säsong på 87%. Är det en skrällnyhet att man är “normal”? Man kunde väl kräva att alla målvakter snittar minst på 85% och desto bättre om man närmar sig 90%? Är du under 80% så antingen du eller försvaret eller både och borde göra någonting åt saken? Varför medier klarar inte längre av att skriva smarta nyheter med riktiga rubriker, utan man gör skräll av varenda vardaglig sak? “LÄS: därför regnar det mer än vanligt!” (nej, den rubriken har funnits på riktigt… handlade om varför det regnar på hösten…)

Jag är fascinerad hur lata människor kan va. Alltså på riktigt. Folk orkar inte skriva upp sina kontaktuppgifter på blanketten som man ändå måste få stämplat av någon myndighet och du måste själv skriva under intyget. Fått flera e-mail från kunder som tycker att det är dåligt att myndigheten har inte fyllt i adress, e-mail eller telefonnummer åt dom. Hur ska vi veta vad dom har för kontaktuppgifter när det är ändå sånt ingen registrerar någonstans? Å andra sidan orkar dom skriva en 500 ords gnäll e-mail att vi är så dåliga att vi kan inte skicka en ifylld blankett för dom med deras uppgifter. Vilken jäkla curlad samhälle vi lever i…

Lika fascinerad är jag när kunderna skriver att dom har en ny adress. Dom skriver “Torggatan 6B” och ingenting mer. Vilken stad? Vilken postnummer? Vilket land? Eller när svenska myndigheter registrerar utlandsadress till Pakistan Gata 26, hus 7, lägenhet 71, Lahora Pakistan (ist för street, house, apt). Undrar om postverket i Pakistan klarar av att leverera posten med den adressen? Har man verkligen tappat förmågan att tänka själv och utanför sin egen lilla bubbla? I’m the king of the world! No one else is worth anything…

Jag har aldrig haft några matallergier, men jag verkar ha skaffat en jäkla massa i åldern 26 år. Helt plötsligt tål jag inte längre nötter, äpplen, päron, persika, mango, råa morötter… Tack och adjö. Gemensamt för allt det här är att dom korsar med björkallergi. Och plockar man bort allt som korsar med björk, så kan man hoppa över hela “frukt och grönt” avdelningen på ICA. Har inte heller tänkt tidigare hur mycke det finns “kan finnas spår av nötter” -anteckningar. Även på produkter som har ingenting att göra med nötter? Inte så att jag skulle dö av att äta müsli som “kan innehålla spår av nötter”, men man vill ju helst kunna utesluta vilka grejer är såna man inte tål och vad kan man äta utan att få nässelutslag efter varje träning och match.

Svårt när man blir tvungen att lägga om hela matkosten så att man slipper alla eventuella allergener. Speciellt matchmaten som har endast innehållit saker jag tydligen inte tål längre. Kanske bara dags att sluta spela så kan man återgå till att äta äpplen, mango och nötter.

Fick även ett förslag att sluta äta kolhydrater för att kunna bli av med eventuella microinflammationer i kroppen. Njaa, en time-out tack. Inga frukter, inga grösaker, rotfrukter, nötter, inga kolhydrater (dvs pasta, bröd, potatis m.m.). Vad ska jag äta då? Ägg, kyckling och keso? Ett “får inte äta” i taget, tack.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s