Glädje

Kalla, torra, slitna händer. Hantverkarhänder. Röda kinder. Trött i kroppen, men på ett väldigt gott sätt. Inte “trött efter träningen”, inte “trött efter jobbdag”, utan “trött efter att gjort något bra”. Någonstans längst inne brinner en eld som värmer och glädjer hela kroppen att man har fått vara ute i friska luften och bygga. Pussla, såga, borra, skruva, se till att allt blir rätt. Och efter solnedgången kolla efter arbetet, konstatera att vi är nästan i mål och det ser ut så sjukt snyggt. Glädjen att få bygga är så stor att man tappar bort tiden och hade även glömt bort att äta och fika om andra hade inte påminnt om det. Hantverkar-jaget är så glad och nöjd.

Inte konstigt alls hur yrken går inom familjen och släkten. En del måste vara lärt beteende och man ser uppåt dom som är nära och kära, speciellt när man är liten. Få vara med som en liten plutt och hjälpa farfar med husbygget eller va på jobbet och sitta på morfars knäna och låtsas vara chefen. En del måste också va genetiskt. Tror att vad man än gör så har man tendens att va luta mot något håll. Mitt drömjobb fram till lågstadiet var snickare och inget annat. Levde mit liv 15-20år med inställningen att vilken dum tanke, tills man till slut insåg att det är väl det man är innerst inne.

Vissa dagar lyckas man bättre än dom andra. Hade varit smart i förvägen och plockat fram all utrustning och kläder som jag behöver med i morgon redan innan jag åkte iväg. Komma hem och bara packa ner allt i väskan, hinna baka bröd och få kliva in i sängen med nytvättade sängkläder. Kunde inte ha gjort det bättre.

Gud vad man kommer sova gott efter 6h utomhus. Och vilken bra uppladdning inför morgondagen när man fått den där varma glädjen inne i kroppen, glädjen att få bygga, glädjen att se resultatet och glädjen att lyckas och va nöjd för dagens arbete. Den hemliga ingrediensen för framgång: känn glädje. Är man glad, gör man jobbet ordentligt, och gör man jobbet ordentligt, leder det alltid till något gott.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s