Monkey Song

Jobbigt när det känns att tiden går så fruktansvärt långsamt, men man kan efteråt konstatera att jag har inte fått gjort ett skit under den tiden. Minst sagt ovanligt oeffektiv (arbets)vecka. Man kan inte alltid vinna. Speciellt inte då när man har råkat byta ut hjärnans on/off -knapp till off/off -knapp. Hur man än knappar så är det off. Fick en fullständigt produktionsstopp igårkväll. Hem från träning, duscha, tvätta, äta som en robot och —. Den känslan när du inser att jag orkar inte ens tänka, det är så jobbigt att ta fram en tanke “jag måste borsta tänder”. Bättre att släcka ner allt och däcka.

Hade tidigare i veckan en intressant informationsutbyte med Gubben. Vi brukar spåra ur lite då och då, åt alla möjliga håll. Kollade Lego-filmen ett tag sedan och tyckte att det är ju en illustrering av ett arbetsmiljö.

Jag får ett svar…

Jag kan verkligen se han i hans arbete och kan nästan tro att videon ovan är inte långt ifrån verkligeheten.

Tycker det är otroligt häftigt att någon kan dra så många slutsats genom att bara kolla dig. Jag hade första besöket hos ännu en människa, den här gången osteopat, som försöker hjälpa mig med min rygg. Förhoppningsvis. Åtminstone underlätta livet lite gran. Har berättat lite om struliga historian och står där framför henne.

“Du var inte vänsterhänt, nej..?” -Nope

“Hmm, intressant…”

“Har du varit stel i nacken? Trött i armarna?” -Ja, typ hela hösten. Hemskt mjölksyra i axlarna utan att jag gjort ens något speciellt.

“Inte konstigt med den där nacken…”

“Är du stressad?” – Ja, senste tider ganska mycke…

“Ja, jag ser det. Du är ju helt låst i bröstryggen som gör att du får också ont längre ner. Och i nacken. Och alla microinflammation i kroppen läcker inte särskilt snabbt som gör att du får ännu mer ont.”

“Jadu, man kan väl säga att du är… väl kompenserat. Din kropp kompenserar från nacke till tårna.”

Vet inte om man ska känna sig smickrad att ha så pass smart kropp som vet hur man kompenserar alla felen. Fick ändå ett mycke positivt intyrck och på något sätt känns det bra att någon säger att det är delvis genetiskt och sånt som inte går att fixa. Tack. Det har jag själv känt redan länge. Man kan alltid göra något, och jag vet själv att det blir “vardagsbra” tre månader efter den dagen jag slutar med alla dumheter. Slutar besöket till “..och du får absolut inte tänka på din hållning. Säcka ner och sitt och stå så dåligt du bara kan.”

Gud vad skönt. Bokade en långhelg hemma i slutet av November. Åker hem onsdagkväll och tillbaka på måndagmorgon. Blir verkligen skönt att komma hem, slippa jobba för några dagar och ha någonting att se fram emot. Hoppas bara att också Gubben har ledigt den helgen så att vi kan få en av mörka höstens festligheter där även jag kan delta. Planerat tema renskiljning. Han hade även kommit på redan en film för temat. Finskt skräckfantasi från 1952. Skräck+fantasi+1952 = det här måste va något ytterst… spännande? Intressant? Konstigt? Legendariskt?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s