Det goda i det onda

Ibland finns det dagar man hatar sitt liv och hatar att va tvungen att agera som huvudkaraktär i det. Dag man önskade det fanns såna knappar som att spola fram/bakåt, pause, play och radera. Till slut kommer man hem kvart i åtta på fredagkväll och står mitt i sånt kaos att det är bättre att strunta i göra något alls. Hur och vad man än gör, skapar man bara fler problem. Jag börjar förstå varför en gång i tiden vi (mamma) städade jämt och det fanns inte damm ens ovanpå tavlorna. Jag kan alltid komma hem och tvätta och diska. Få gjort något som inte kritiserar eller gnäller mot, och få göra sånt där resultatet syns direkt.

Börjar bli så jäkla less på nässelutslaget som dyker upp titt som tätt. Inget regelbundet mönster eller något man kunde få grepp på. Oftast på knäna, oftast sånt man lever med. Lite irritation som försvinner efter antihistamin. Tydligen inte idag. Bränns i knät så kraftigt att man får gåshud. Bepanthen bara smälter bort. Haft ispåse runt knät och inte ens den hjälper. Smärtan försvinner, men det är bara isen som smälter och efter 15min huden är lika varm som innan. Smärtan när man duschar… Grattis. Önskade jag visste vad jag kunde göra att slippa eländet.

Känner mig som en vinnare. Gör jag något, verkar jag göra fel och skapar bara vidare problem. Gör jag inget, är det garanterat att det skapar mer problem. Säger jag något, så säger jag felaktiga saker till fel människor på fel stunder på fel ton. Är jag tyst och säger inget, tolkas även det så att jag är den värsta boven som förstör alla andras liv. Och som sista spiken i kistan skulle jag behöva utreda några såna ärenden jag har inte den blekaste aning om vad det handlar om. Inte möjligt att det skulle handla om någon annan, utan det är definivt jag som verkar vara inblandat i något jag fattar ingenting. Vet inte om jag har fått någon skitproblem-konflikt -magnet på mig… Jag som inte kan va arg på någon, jag som hatar konflikter, jag som försöker undvika alla gropar i förväg.

Tur att man kan ändå avsluta veckan på ett bra sätt, oavsett skiten som hälls på mig från olika hållen. Får man förfråga om man kan ställa upp för -00-01/02 -tjejers träning när dom saknar målis, kan man inte tacka nej. Givetvis. Snart får man även veta att ledarna i båda lagen har lovat betala 1kr/mål som tjejerna gör på mig på träningar. Fick höra efteråt att det har aldrig tidigare varit så bra träffprocent mot mål på deras träning. Jag fick många skott på mig och tjejerna tog verkligen chansen att tjäna in slantar. Tjejerna var snabbt överrens vad man gör med pengarna och bestämde skänka “vinstpotten” för flyktningar. Snyggt tänkt! Känns att dom här tjejer behöver ingen lektion om betydelsen av Endrehjärtat. Det finns redan i dom.

12108298_10153175992483441_4173651716274518666_n

Hade fått det där lilla glädjande brevet hem “Du har en paket att hämta ut.” Brorsan som skickat mig 1,5kg godis. Det var verkligen en välkommen glädjeprick i kaoset. Kan sätta mig ner, ta fram en godispåse och strunta i alla tusen saker jag borde göra, borde ha gjort och borde ha koll på. Skit i det, jag äter mina favortigodisar istället.

…och inser att jag ska jobba imornbitti och jag har ingen frukost därför att jag har inte hunnit/orkat handla. Dum jag.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s