The King

Solen skiner, ny dag och åtminstone något är som det skall. Henke is back! Liten glädjeprick i mina tidiga morgnar framöver att koppla in sig och kolla vad det har hänt under natten, läsa twitterflödet och kolla om det skulle finnas någon trevlig intervju. Blir också intressant följa NYR i år när finsken Antti Raanta har signats som back-up för Henke. Antti med en Mumintroll-hjälm… Han har briljerat på någon VM, men inte lika stilig och elegant målvaktsspel som bl.a. Henke och Rask har. Men blir intressant att följa dom iaf. Kanske han lyckas övertyga mig under vintern?

Kollade några gamla intervjuer m.fl. med Henke. Råkar plocka upp en intervju på svenska och man blir så ställd när han pratar helt plötsligt på “fel språk”. Det är ganska fascinerande hur rösten och snacket ändras när man byter språk. En tjej som har finska som modersmål men har bott hela sitt liv i Sverige har två olika röst och ton till svenska och finska. Som det skulle va två olika människor som pratar. Jag märker själv att för mig ändras tempot i snacket när jag byter från finska till svenska. Min mun klarar inte av att prata svenska lika snabbt jag kan prata finska och det blir ganska jobbigt när jag ska byta från finska till svenska. Försöker fortsätta med samma tempo och det som kommer ut är som kladdig gröt. “Känns skönt att snacka svenska i köket.” Zzssskk chhhkkszzz kkszzzch…

“Man vill vinna därför att det är så otroligt tråkigt att förlora. Den jobbiga känslan att förlora är värre än den härliga känslan att vinna.” Hear you, bro.. Och ibland känns även vinsten som en förlust.. Som typ igår. När man blir så besviken av att inte kunna ens vara nära på sin egen nivå. Gör om, gör rätt och se till att inte göra samma misstag igen.

Ojoj vilken lyx. Jag har en hel dag på mig att göra vad jag än vill. Inga måsten alls. Undrar vad man hittar på? Eller visst, jag måste photoshoppa firmans logga, tvätta och laga mat (ohh, vad det ska bli gott mat idag! Kantarellrisotto med renkött), men annars. Lovade nog också att göra min beställning på raggisar och vantar så att morsan blir inte alldeles för lat. Kanske man ska gå träna lite och köra målvaktsgym idag?

Alltså vad har hänt? Jag kan flyga med SAS Visby-Helsingfors-Visby med 1500kr. Alltså Visby-Stockholm-Helsingfors-Stockholm-Visby med 1500kr. Hittade SAS:s lågpriskalender som har redan gjort allt arbete för dig och jag kan bara kryssa i från Visby och välja till Helsingfors och den ger mig alla billiga alternativ att välja mellan. Typ hela november förutom söndagar kan jag flyga med 700kr. Jag skulle nästan råd att åka hem både första och sista helgen i november om jag skulle vilja (och få ledigt från jobbet).


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s