Bildfrossa

“Guuuud vilka fina bilder ni har i år!” Folk som inte tillhör till det vanliga “superintresserad av Endre” -kretsen. Instämmer helt. Fasen hur bra matchprogram och vilka häftiga bilder vi har. Det är inte så ofta man själv är supernöjd och stolt över bilder av sig själv. Oftast har man trötta ögon, ett grisleende och ser ut som en halvapa. Man känner sig lite extrataggad när det finns såna smågrejer som är så lyckade.

wpid-wp-1443156752157.jpeg

Vet inte om det aldrig tidigare har varit så mycke Endresnack så här tidigt på säsongen. Van vid att det blir lite extra inför slutspelet, men nu är det folk som stoppar oss i stan, folk på jobbet man brukar inte prata med kommer och tycker till om Arenan och oss. Jag känner mig som en vinnare när jag lyckades få två icke-innebandy/sportintresserad kollega att köpa biljetter och komma kolla hemmapremiären. Behövde inte ens muta med något, utan “men det där låter ju kul, när spelar ni? Kan man köpa biljetten i förväg? Hur tidigt man ska va på plats?”

Gjorde en väldigt vågad köp i helgen. Köpte en 400kr mössa på nätet. Första gången blev det något strul på hemsidan och lyckades aldrig genomföra köpet. Kom så långt att jag hade matat in min adressuppgifter och fick ett tekniskt fel. Jaja, provade igen efter ett tag och allt gick utmärkt. På måndag får jag bekräftelse e-mail om två beställningar, och två betalningar. En med kortet och en med faktura. Öö, okej? Hörde av mig med Norrøna att hur ska vi göra. “Vi makulerar fakturan, men du kan väl lika gärna behålla båda mössor. Ge bort som julklapp till någon du gillar!” Ja, ni fick en glad kund som kommer definitivt köpa en till 400kr mössa. Har redan en av deras mössor, som kostade lika mycke. Min största favorit och jag har använt den 4-5år nästan varje dag genom alla vintrar. Toppen skick och sjukt bra kvalité. Så värd av pengar. Hämtade mina mössor igår och fasen vad den är bra. Precis som jag ville och sitter bra och är snygg. För en gångs skull får man verkligen kvalité för sina pengar.

Offrade onsdagens morgonträning. Gick ut och cyklade en timme, vanliga Högklintsrundan. Njöt av höstens doft, som dock luktade lite fisk. Havet som fallit ner på marken under natten. Så skönt att få frisk luft när man sitter instängt dagarna in och ut. Kunna bara trampa på, känna hur blodet börjar cirkulera i kroppen och föra bort allt skit från musklarna, lyssna musik och göra ordning på tankar. Kolla hur dimman vandrar över åkern, solen som dyker upp och jagar bort regnmolnen. Inte minst njuta av min lånecykeln jag har varit jätte dåligt att lämna tillbaka. Den är så skön och trevligt att cykla med.

Funderat redan länge att jag vill köpa en cykel, men nu fick jag köpa vinterdäck istället. Jagat vinterdäck redan ett tag med brorsan. Planen var att beställa friktionsdäck från Tyskland direkt till mig, men till slut bestämde vi att det kan väl va ändå bättre att ha dubbar på Gotland, när man ändå inte saltar något här. Dubbar går inte att få tag på från Tyskland så vi fick börja arbetet från början. Han hörde av sig till Nokias lokalkontor i Helsingfors och fick offert för Hakkapelitas med alufälgar på 590e. Jag kan inte ens få hjul med det priset och snacka inte ens om alufälgar. Om jag hade beställt från ett svensk näthandeln hade jag fått betala 400+400kr frakt, eftersom om man bor på Gotland får man betala extra… Brorsan ringde till Matkahuolto och fick en erbjudande Helsingfors-Visby 1200kr. Kul ändå att Finland inte diskriminerar öbor utan ger ungefär samma pris oavsett om man bor på Gotland eller på fastlandet.

Man gläds inombords när man blir positivit överraskad av en människa. När man inser att det visst finns folk som använder sin egen hjärna och tänker i förväg, förstår och fattar också snabbt vad är det som gäller. Inte det vanliga att man låter andra göra jobbet åt sig själv och väntar tills någon säger till innan man kan göra något. Initiativ, eget ansvar, realistiskt självbild och förmåga att tänka själv. Kul att det finns folk som bär alla dom egenskaper. Händer inte tillräckligt ofta…

Man får en klump i mage varje gång man pratar med Finland. Pratade igår en halv timme med morsan. “Tvärstopp med jobbet. Vi har verkligen ingenting… Killarna får stanna hemma, och komma efter vi får in ett jobb i mitten av nästa vecka.” Det där känns fruktansvärt obehaglig. Juni var fullt upp, augusti var ändå hyfsat bra, och bang. Som man körde in i väggen. Blir lite osäker om Finland överhuvudtaget förstår att vi är mitt i en jävla kris. Regeringen springer som hönor med avkapade halsar. Gör ett beslut, ser hur folk reagerar, äter upp sina ord. Om några dagar tar dom ett nytt beslut som är helt tvärtom och kollar hur folk reagerar. Finns ingen tendens att fundera vad kommer att hända om jag gör så här, utan man får reda ut skiten efterhand. Och hur mycke man skulle spara pengar och energi, om man tänkte efter i förväg..?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s