Komplott

Gjorde största misstaget och glömde stänga av internet när jag la mig efter jobbet. Men tack och lov (?) jag hade sån komasömn att jag har knappt reagerat när lillebrorsan har bombat mig på whatsupp typ sex gånger under en halvtimme. Han skrev till mig under helgen att han har lovat fixa en facebook-sida för firman. Man kan ju gissa vad det innebär för mig… “Fan vår logga finns inte nånstans… Den som är profilbild nu, suger rejält.” Jaja… Ja, vänta, jag försöker vakna. Logga. Okej. Jag måste vektor-rita den med photoshop, men det tar en hel kväll om man öppnar photoshop. Blyertsskiss kan jag trolla fram i 30min. Fram med papper och penna och snabbskissa firmans logga. Måste nog också göra den med photoshop när jag hinner. Vet dock inte när jag hinner göra det…

Vi pratade igår att vi satsar till slutet av veckan att öppna facebook-sidan, men nej, måste göra det direkt utan att ens ha något innehåll. Kunde inte vänta tills vi har hunnit fixa några bilder och skriva texten på finska och engelska? Nej. Och man kan bara gissa hur det blir när “jag kan hålla koll på den och uppdatera”. Mm, VEM ska hålla koll på och uppdatera i slutändan? Vet i fan hur jag hinner ta ett tredje jobb till mina 24h.

Märker vad morsan och brorsan försöker göra här. Fick en whatsupp förra veckan. “Jag tänkte göra en sån där Saturnus-lampa du vet. Har du någon idé hur jag skall göra den?” Det var jag som skissade, jag som grubblade med morsan hur man kan lösa den tekniska delen så att man tappar inte utseendet. Jag gör det därför att jag tycker det är askul, men… Nästa dag landade vi till verkligheten. “Fan vad bra. Du kan väl göra det när du kommer?” Kunde man inte ställa frågan i rätt format direkt? Slutresultatet hade ändå blivit precis samma… Känner att jag har blivit offer av en komplott här. Som jag inte liksom skulle fatta vad Finland håller på “i smyg”. Just nu skriker allt med caps lock “KOM HEM OCH GÖR DET FORT SOM FAN”. Ni gör inte mitt liv lättare direkt…

Fick idag en deja vu av en slutspelsbubbla. Satt på macken på morgonen precis som vanligt, och det var ovanligt mycke Endre-intresserad folk där vid nio. Mycke innebandysnack och mycke diskussion inför lördagens hemmapremiär och om matchen mot Karlstad. Man hör hur folk runt om kring har slitit senaste veckor. Börjar inse att det är väl inte för oss, utan för alla andra som fixar allt innan, under och efter matcher en ännu större omställning att flytta från Södervärn till helt ny arena med utrustning Södervärn kan inte ens drömma om.

Men fan vad häftigt det kommer bli. Sett en suddig variant av intron på jumbotronen. Snyggt som fan. Sett smygbilder på vårt omklädningsrum som håller på att inredas ikväll. Mycke allt hit och dit. Folk som är sjukt taggade redan på måndagmorgon. Känns alltså precis likadant som inför slutspelsbubblan. Man ska inte smittas av allt hype, men man kan ändå inte låta bli jäkligt peppad inför helgen. Och samtidigt. Jobbet skall göras, och det är ingen annan som Du som kan göra Ditt jobb. “Du är målvakt, ditt jobb är att hålla nollan. Gör du det så har vi minst en poäng. Man måste ju sätta lite krav här..!” Måndagmorgons pepptalk á la Owe Järlö.

Fyfan. Jag har en hemskt, hemskt, hemskt tandläkarångest. Till slut jag kom över tröskeln på fredagmorgon, bestämde vart jag ringer, jag verkligen ringer och… “Detta är en telefonsvarare. Vi är stängda på fredagar på jämna veckor”. Oddsen på det? Gissa om jag lyckades ringa igen? Nope… Och nu får jag börja om hela skiten. Att peppa mig själv att ringa och fråga en tid endast för kontroll. Inget annat än så länge. Fan också varför det måste va så jäkla svårt? Och jag vet att jag har hål i minst en tand, så det blir minst ett dyr besök till.. Och jag vet att när jag går till tandläkaren så först jag får höra “du, vi måste operera bort två tänder här”. Tsitsing, månadslön där.. Hrrrr. Siberien känns inte längre kallt. Jag kanske måste vänta sista pengar från dödsboet så att jag har råd att gå till tandläkaren?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s