Förrädare

Känns hyfsat hemskt att hamna på sitsen där man känner sig värst förrädare. Att man har sagt några valda, hårda ord och sårat en så mycke att man fått själv tillbaka flera månaders tystnad. Helt berättigad tystnad, sådant man var förberedd att offra i förhoppningen att den ska leda till något bättre i slutet. Försöka få den andra förstå verkligheten. Dra ner till marken. Tills man själv helt plötsligt sitter i liknande skit, och den enda vägen ut man ser, är den vägen han har tagit, den vägen man själv så hårt har kritiserat och tyckt att vara fel väg, genväg, vägen man inte ska använda. Då tyckte man att vara äldre, smartare, mer erfaren, men nu. Samma skit och känns att det finns ingen annan väg än den som är fel. Kanske värst är att be ursäkt känns så sjukt mycke svårare än att såra en. Kanske är det så att jag kan inte förlåta mig själv, och när jag kan inte göra det, klarar jag inte av att säga dom orden. Förlåt att jag var så hård mot dig. Jag trodde jag visste mer än vad jag gjorde…

Man vill ju tro att jag själv har möjligheten att påverka vem jag är. Jag gör mina egna val, jag lever mitt eget liv, men ändå är det fruktansvärt jävla läskigt inse hur lik man är sina föräldrar, sina syskon, sina släktingar, sin omgivning man har växt upp. I gott och ont. Man vill ju helst ta med sig det man tycker är bra, och beteende och val man inte kan förstå vill man helst undvika. Undvika det som har skapat illamående, va smartare och göra rätt från början, gå runt groparna som finns på vägen. Tills man gör något, hamnar i skiten med sig själv, och inser att jag inte alls är annorlunda. Jag har visst samma egenskaper jag avskyr i andra. Att mitt beteende, mina val och mina tankar är från den människan jag inte vill va. Även om man krafigt och medvetet försöker vara något annat, går det inte. Det är som än ankare som drar ner dig mot botten, hur mycke man än försöker simma.

Samtidigt finns det ett litet röst som viskar någonstans att du är stark, du är mycket mer än det här. Du har fortfarande möjligheten att byta väg. Bygg en ny väg istället. Vägra ge upp inför det omöjliga.

Svårt när man inte har en aning vad man borde göra. Inte har en aning hur man kan ändra riktningen och hitta den där vägen som är något annat än den enda befintliga.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s