Natruligt urval

“China may be using the sea to hide its submarines” No way! Hur fan tänker dom nu..?! Att gömma sina u-båtar i havet, ingen har tänkt på det aldrig förr. Vilket bra gömställe och ingen kommer leta deras u-båtar därifrån!

Har varit tre dagar utan internet på min mobil. Jag fattar inte hur jag har lyckats använda 2GB inom 25 dagar när jag knappt kommer upp till 1GB under en månad i vanligt fall. Två dagar i början av augusti har jag dock varit tvungen att använda google maps och gps, så vet inte om det är det som ätit upp min data. Just, och jag har delat min internet med brorsan några dagar. Kanske därför. Två dagar gick utmärkt utan internet och sedan börjar det krypa in i tröjan, att det är kanske någon annan som behöver få kontakt med mig även om jag har inget behov att kontakta någon annan. Allt annat funkar ju även på datorn förutom whatsupp. Man kan ju få även whatsupp upp på webläsaren men det är ju visst bara en spegling och kräver att man är uppkopplad på mobilen samtidigt. Letade efter en stund och fick lära mig att visst kan jag bygga upp en virtual router (wifi hotspot) på min pc. Lyckades dock inte bygga upp windows egen ad hoc då jag saknar en uppdatering på något jag inte riktigt vet vad den är. Ladda ner en app på datorn, klick, klick och jag kan dela min mobil internet via wifi. Varför jag visste inte det tidigare? Varför ingen har aldrig berättat att det är möjligt? Gud vad smidigt.

Hade en spännande diskussion med morsan en tidig söndagmorgon. “Jag tror att vi är på väg mot tredje världskriget.” -Jadu, hur vet du det att vi inte redan är i ett? I Finland pågår en massiv militär repövning där dom kallar in värnpliktiga för 10 dagars övningar. Under hela förra året gick ca. 2500 värnpliktiga genom övningen. Nu är det 2500 värnpliktiga samtidigt på en övning. Plus alla som redan varit och alla som kommer gå. Inget slump att det pågår en flygvapenövnining på Gotland där svenskor övar på en scenario där Ryssland har tagit över Gotland? Störst migrationsrörelse i Europa sedan andra världskriget. Länder som funderar eller har redan börjat bygga upp begränsningar vid sina gränser. Ostadig börs runt världen, mycke ansträngt ekonomi, mycke mycke mycke propaganda, vridna nyheter från alla håll, överhuvudtaget väldigt spänd atmosfär överallt. Något som är tokigt.

Förhoppningsvis kommer inte tredje världskriget vara ett krig med vapen där ett annat land invanderar ett annat och dödar folket på vägen. Själv tror jag att det kommer mer handla om informationskrig. Kanske det redan är något som pågår vi vanliga människor inte märker? Ryssland har ju redan varit i Finland och Sverige. Det har varit flera stora företag som har drabbats av identitetstölder bl.a. Mycke sånt som ingen riktigt lägger märke på eftersom det är mycke viktigare veta att Paradise Hotel börjar inom kort (och hur i helsike vet jag det..?! Jag vill spy.) eller vem är den som gjort bort sig på Idol och kanske det är någon jag känner till? Jaja, inte så att man behöver gå runt och stressa över ett sak man inte kan göra någonting åt, men man kanske ändå borde uppmärksamma sin omgivning?

När man går på individens nivå så har det hänt väldigt många dödsfall i trafiken i Finland. Under senaste veckor har det varit i nyheter att flera unga har blivit påkörda av bilar och flera cyklister har krockat och avlidit efteråt. Hemskt och så onödigt, men samtidigt när man sedan har bl.a. kollat några time laps -videor som har filmats i Helsingfors centrum, man kan nästan undra att hur i helsike folk är fortfarande vid liv. Folk kör vansinnigt, både med bilar och cyklar, folk nästan hoppar framför bilar när dom ska gå över gatan. Hur i helsike ni tänker? En bil som väger 800kg och kör 50km/h stannar inte inom 3m utan någon reaktionstid. Under tiden föraren märker en cyklist och börja bromsa, har bilen gått framåt tiotals meter samtidigt när en cyklist kommer 30km/h mot bilen. Om det är något man ska tro på så är det väl fysikens lagar? Störst går först och desto större du är, desto längre tid det tar att stanna.

Känns att folk har tappat förmågan att använda sin hjärna. Tänka och ta konsekvenser av sitt eget beteende. Tappat bort förmågan att uppmärksamma omgivningen och andra människor. Tappar bort filtret som filtrerar ut det som är viktigt och det som är mindre viktigt. Oviktigt är lika viktigt som livsviktigt och helt plötsligt blir allt upp och ner. Jag, jag, jag. Jag är så stressad jag kan inte göra något, jag har så bråttom att jag minns inte hur man sitter ner och äter lunch, jag har så fullt upp att jag hinner inte vänta tills trafikljusen blir grönt, utan jag chansar att bilen hinner stanna. Eller kanske det här är aktivt naturligt urval som försöker gallra runt jordklotet?

Lemmings at the cliff

Visst fick jag ett nässelutslag i fredags. Allergisk reaktion som försvinner väldigt fort efter man fått lite antihistamin i sig. Har troligtvis redan haft ett liknande reaktion under helgen vi var på Öland men har inte förstått det. Är lite osäker till vad jag har reagerat. Misstänker något jag fått i mig, även om jag inte har ätit något jag skulle va allergisk för. Korsallergi, tillsatsämnen som reagerat på något annat jag fått i mig? Vet inte om det kan va något som reagerar med kortisol (stresshormon) och/eller värme/svett. Vet i fan… Tur ändå att det försvann sedan lika snabbt som det dök upp.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s