Hannibal

Vet inte vad har gjort att förtjäna så många konstiga problem. Spelade igår och efter ca. 3min i andra perioden börjar det svida i knäna under knäskydden. Fan, är det skavsår igen..? Även om vi redan varit igång en hel månad. Lång period och mot slutet börjar det göra så jäkla ont att jag fattar inte. Compeed + kraftig tejpning under periodpausen och hoppas det håller och hjälper något. Under tredje perioden börjar det svida i andra knät också. Och i mage. Och under armarna. Vad i helv… Efter matchen kan jag bara konstatera att jag har fått någon typ av utslag/brännsår över allt och över stora ytor. Svider och bränner över allt. Ha en trevlig dusch och kunde knappt sova natt. Ingen aning varför och vad det är för något. Åkte till apoteket imorse att kolla om dom har något som hjälper. Apotekarn hade inte heller någon aning vad det kan va och vad kan hjälpa, men tyckte det kan va någon typ av (allergisk) reaktion på något jag inte tål. Kom hem, tog allergimedicin, och nu några timmar efteråt nästan allt har försvunnit. Jag fattar inte…

Allergisk mot..? Jobb? Telefoner? Innebandy? Mitt eget svett? Huddinge? Godis jag åt lite på jobbet igår? Vet i fan… Hade förstått kanske om jag hade skaffat något nytt, ätit något jag inte brukar äta eller byt ut något. Efter jag redde upp min sminkallergi två år tillbaka har jag varit extremt noga att använda exakt samma produkter och inte byta ut något och om jag gör det så kollar jag väldigt noga vad jag köper. Försökt gå genom allt vad jag har gjort, ätit och haft kontakt med under senaste dagar men kan inte komma på något ovanligt.

Jag får nog bara skylla på mig själv att jag inte lärt av mina egna misstag. Haft en väldigt spännande vecka på jobbet som ledde till slut till det att jag fick erkänna att jag hamnat i en sådan soppa jag inte längre fattar något. Att du sitter i telefon och får till slut bara erkänna att “nu fattar jag inte längre vad vi pratar om och jag har verkligen ingen aning vad ni vill att jag ska svara”. Vi får dagligen en impulslista om felaktiga utlandsadress som är av någon anledning felregistrerade. Vi går genom listan och fixar till adress så att det funkar i vårt system. Oftast handlar det om 30-50 nya adress varje dag och tar ungefär 15min. Jag har inte haft koll på listan för flera månader, men i veckan kollade jag den några dagar, bara för att. Jag får ta över listan om två veckor igen. 347 sidor lång, vilket betyder sådär 2500 adress. Vad i helsike? Frågar lite runt och får höra att listan har varit lite tokigt sedan mitten av maj.

Tänkte att jag kan väl skicka en e-mail och fråga en kollega som sitter högre upp och har lite koll på impulser på listan, att om han har någon idé vad det är för något. Kändes att jag var den där lilla gnistan som eldade upp hela skogen. Mitt e-mail studsar genom handfull människor, och man märker att folk vet inte vad det är för något, och skickar den vidare till en annan som kanske kan veta något mer. Först får jag telefonsamtal från Stockholm och försöker förklara problemet till en människa som inte har det blekaste aning vad vi gör, hur vi gör, varför vi gör och inte ens känner vår programvara. Spännande. Jag kanske lyckas förklara något, eftersom det verkar gå vidare. På torsdag ringer fyra killar från Sundsvall och undrar om jag vet något om en sån här impulslista dom brukar skicka till Pensionsmyndigheten med felregistrerade utlandsadress. Ja, det är nog jag som tar hand om listan i slutändan och är jäkligt vass att förkorta thailändska monsteradress till 33 tecken. “Vad bra. Du, vi undrar här lite…” Och sedan får jag förklara igen, och börjar inse att dom ställer frågor jag inte har det blekaste aning om. Nationella beslutsbrev, ursäkta mig men vad..? Det här handlar inte längre om utländsk adresslista. Efter några till e-mailkedjor och telefonsamtal har någon äntligen förstått att det finns ett fel i systemet. Någonstan, något fel ingen erkänner att veta någonting om. Som att göra en pussel utan att veta vad bilden är. “Hej. Jag är en bit i mitten och är troligtvis himmel med en liten bit av moln i hörnet. Vad är du? Är du ett hörn eller kanten? Vad bra, är du på marken eller himmel, kanske lite träd i kanten?”

Känner mig lite skyldig att jag råkade ta upp ett fel ingen vet någonting om. Känns att jag kom till jobbet och kastade lite skit i fläkten. Samtidigt är det troligtvis någonting mycket större än felimpulser på vår lista, vilket betyder att det måste va problem också någon annanstans. Ingen bara har tagit upp det eller brytt sig om.

Men har jag lärt mig något? Eget initiativ, eget ansvar och viljan att göra något annat än dom uppgifter någon har gett till dig är aldrig bra. Vet inget, svara inte även om du har svaret, och även om du vet låt ingen veta att du vet. Ta inte upp något, även om du upptäcker det, försök gå undan så mycke du kan och va som du inte finns och aldrig ha funnits. Knowledge is power och om du råkar sitta längst ner i (under) pyramiden är det ingen bra blandning.

Fick tillgång till brorsans netflix i somras. Kollade första säsongen av Marco Polo, vilket var faktiskt väldigt bra serie. Några första avsnitten var lite njää, men när man ändå kollade vidare blev det bara bättre och bättre. Började nyss kolla Hannibal efter några rekommendationer. Ofyfan. Den är verkligen bra, men den där äcklig krypande, ruskande känslan i ryggmärgen… Obehaglig, creepy, äcklig känsla i hela kroppen, men ändå blir man tvungen att kolla vidare. Criminal Minds har några såna avsnitt, och Sons of Anarchy var lite liknande, men med en annan typ av obehag. Hannibal däremot, man vet ju ändå lite om tri Lecter och vad Hannibal står för något. Fy. Och ändå kan jag inte låta bli. Men serien verkar va bra skrivet och jag kommer nog plåga mig genom hela säsongen.

Fan vad skönt att bara va hemma och inte göra något. Inte behöva prata med nån, inte behöva umgås med andra människor, känna ingen ångest av att inte gjort ett skit idag. Fått sova 3,5h på eftermiddagen och ta ikapp en förlorad sovmorgon. Sånt jag får vänta ganska länge igen. Även om jag har inget problem gå upp 5:45 varje morgon så känns det ändå i kroppen att det är onaturligt. Eller att man borde kunna gå lägg sig några timmar tidigare, som är helt omöjligt.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s