Ö-fusk

Vilken effektiv arbetsdag. Håller på att gå genom en lista på 1300 personer som vi inte haft någon kontakt för flera år och vi ska försöka få tag på dom. Nu när jag skulle börja skicka brev och email till folk, så inser jag att noreply-funktionen i min e-mail funkar inte. Jag kan inte heller lägga in dokumenter i vårt handläggningssystem då jag tydligen saknar en uppdatering på min dator. Skulle ringa till helpdesk och anmäla detta, så märker jag att funktionen att ringa har försvunnit från min datorn. Ring till helpdesk för att anmäla att det går inte ringa? And the system works… Jag kan inte ringa, jag kan inte skicka e-mail och jag kan inte ens handlägga. Känner mig som en vinnare.

Tog tydligen sex år i Sverige innan jag besökte Öland. Det kändes lite som… ö-fusk. Att ha en bro över till fastlandet är lite fusk. Samt att man kan se fastlandet. Och det finns mycke smuts och oreda i horisonten. Bara ta bilen och köra över och ha en obegränsat tillgång till fastlandet. Som att bo nästan på fastlandet. Wanna-be ö. Och andra sidan detta kan nog vara ganska smidigt när man inte är beroende av 20:05 båten på en söndagkväll… Inget illa mot Öland. Jag gillar inte heller Helsingfors, Stockholms eller Åbos skärgårdar. Och när jag tänker efter så egentligen jag gillar inte havet eller öar överhuvudtaget.

Förstår inte riktigt hur man kan bli sugen för väldigt konstiga saker. Ibland blir man jättesugen för knäckebröd. En ny grej för mig är att va sugen för keso. Just nu är jag jätte sugen att göra en träningspass i trappor. Saknar min veckolig återhämtningspass i Latokartanos 426 trappor.

Skissade en stund i fredags. Tappade bort en hel kväll. Kul dock inse att även om jag inte har skissat något för tre månader så kändes det mycke lättare än tidigare. Kul när det känns att pennan börjar efter alla år ens lyssna lite på hjärnan. Skulle va jätte sugen att fortsätta skissa men har inte kommit så långt att jag skulle veta vad jag vill skissa. Känns nästan att jag måste fortsätta skriva och hitta på vad det kommer hända innan jag kan fortsätta skissa. Måste nog leva några dagar till. Kanske det dyker upp något.

fisu


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s