Fika

Njuter fullständigt av min sista semestervecka, sovmorgon och luuuuuuuugn frukost. Skönt att kunna brygga lite extramycke kaffe, bladdra genom flera tidningar (dock endast på webben) och dricka kaffe. En vältjänat sovmorgon blev det också efter en mycket spännande och trevlig kick-off helg med bästa Endre.

Samlades kl 8 vid Ica Maxi med cyklar, packade ner våra väskor i bilar, handlade mat inför helgen och gav oss mot Endre. Några stopp på vägen för att få höra historier om Endre och Endre IF och till slut utföra en quiz om det vi alla hade nogrannt lyssnat. 10/10p på quiz-kampen, och bl a vet vi nu att det senaste avrättning på Endre-backen gjordes 1863.

Jag brukar va lite skeptisk för “lek-helger” och team buildning grejer när man oftast lekar för lekarnas skull och tävlar bara för att tävla, vinna och förlora. Hunnit vara med på allt möjligt under mina åren, men det här var absolut bästa jag varit med om. Det som våra kloka skallar i ledningen hade kommit på var ett suveränt koncept och väldigt spännande och lärorik på flera olika sätt. Spela försäsong, grundserie och sedan slutspel genom att plocka med sig poäng från olika typer av uppgifter. Tävla, men vi alla tävlade tillsammans även om på olika håll. Tävla med varandra där din vinst är lika viktigt som andras vinster och det är hela tiden VI alla tillsammans mot våra motståndarlagen, inte vi gula mot er gröna. Få koll på motståndarlagen, få inblick över grundserien redan nu och få känn på vad det är för att möta IKSU eller Karlstad eller Pixbo sedan på riktigt. Och givetvis jobbiga, kluriga och spännande uppgifter. Att vi redan har spelat försäsong, krigat oss genom grundserien och fått 63p som ger andra platsen i tabellen och fått möta nya slutspelsmotståndare och fått känna på att vinna SM-guld på det allra minsta möjliga marginal. Know we know.

Roligaste och mest plågsamt jag fick göra var nog att cykla en oviss runda fem gånger i samma tid. Fem pers i gruppen där första ska cykla en runda och vi andra skulle försöka matcha tiden så bra som möjligt. Kom på att det kan va bra att sjunga, då det är ändå hyfsat enkelt att hålla tempot och sjunga i samma takt. Kanske mindre bra idé att sjunga “Jag må hon leva”… Första rundan tog 13 “jag må hon leva” så stackars Jocke fick lyssna oss sjunga låten 65 gånger. Men det gav resultat! 16 sekunder mellan den långsammaste och snabbaste rundan som tog ca. 4min att cykla. Ganska bra tajming tycker jag!

Söndagmorgon kl 05:58 började larmet skrika. Första tanken hos flera var att fan vad högt Soffans larm är. Nästa tanke som sprang in var att helvete, det är brandlarmet. På riktigt? Inga av tränare finns i lokalen, det är bara vi tjejer. Upp, upp, ut med alla! Snabbt kolla inomhus om det luktar rök eller om det syns något. Nix, men alla måste ut. Om det finns en risk att det skulle va på riktig så vi chansar inte. Vi stod där ute på gården, väntade att någon skulle komma. Efter ett tag kom en kille från regionen som tystade larmet och till slut fick vi veta att det var någon detektor i ventilationen som hade gått på. Tanken att någon ville jävlas med oss och kolla hur förberedda vi var och hur vi skulle hantera situationen dök upp i skallen ganska fort. Man nästan gick runt att snart kommer det någon bakom hörnet som står för det här. En falskalarm, men på riktigt. Killarna var lite besvikna på eftermiddagen att dom hade inte kommit på att man kunde fixa en skräckväckning för oss. Ingen fara, vi fixade det själv! (Även om vi hade ingenting att göra med att larmet gick… Inga brända pannkakor eller motsvarande.) Samtidigt fick vi träna på oväntade situationer där man måste agera snabbt, lösa problem och ha koll på att allt är som det skall.

Vi hade även fått uppgift att fixa fika var sin färggrupp för 25 pers. Vi tyckte det var lite konstigt att vi skulle ha 6x20pers fika under 1,5 dygn. Folk var lite sura på lördagkväll när vi inte hade fått fika ännu en enda gång… Tills vi fick uppgift att cykla runt i Endre och bjuda in folk på söndasfika till Endre-skolan. Vi cyklade runt några hus och ringde till flera som inte bodde i Endre men skulle va lämpliga att bjuda på en fika. På söndageftermiddag i strålande sol var det kanske 30-40pers som kom och fikade med oss. Prata, träffas och spela uteinnebandy på skolgården! Vilken kanon idé och tror det var både vi och alla som vi bjöd in blev åtminstone lite glada. Alla som hjälper oss runt om kring och bakom kulisserna är minst lika viktiga som själva laget!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s