Hets

Puuh… Vilken vecka. Tack och lov jag har en semestervecka till och har bestämt att vila upp mig ordentligt och få ordning på allt. Ta en slow down -vecka. Brorsan och hela familjen har varit på ön hela veckan och fått vara hänga med dom och fixa allt möjligt hit och dit. Ska nog bara va glad att kunna få fylla faster-kraven och hjälpa till.

Vet inte om jag har burit med mig flera veckor samma förkylning morsan hade för tre veckor precis innan jag åkte till ön, eller om kroppen bara tycker att det har varit lite för hetsigt och icke-rutiner den här veckan. Märker att man känner sig som en jagad kanin när man inte har fastställda måltider och vanliga brytpunkter på dagen. Torsdagsmorgon vaknade jag med en djävulsk halsont och varit småhängig för två dagar. Hoppas det är bara en miniförkylning och inte den där tre veckors elände med huvudvärk, magsjuka och bihåleinflammation. Inte särskild sugen att va sjuk den sista semesterveckan jag har…

Hoppade över träningen igårkväll. Hämtade Fanny med mig och vi gjorde en liten äventyr till Södervärn, Tallundens lekpark och Ica Atterdags. Vi kollade på läktaren när tjejerna sprang beeb-test och byggde särg. Fanny sitter där och ställer miljon och femhundra frågor. Vad är koner? Vem är han (tränaren)? Varför skriker han? Varför tjejerna springer? Varför vänder dom där? Vad är det för beeb-ljud? Varför springer inte hon till linjen? Varför tjejen sover där? Varför ramlade hon? Varför spinger ingen längre? Varför dricker hon? Är det hennes vattenflaska? Är hon törstig? Vad är det där för nått (särg)? Vad är det där för nått (målbur)? Vad är det där för nått (målvakt)? Varför bygger dom särg? Varför hon bygger inte särg? Det saknas en bit där? Är särgen klar nu? Vad gör han (skjuter på målvakt)? Varför skjuter han förbi? Varför målvakten tog bollen? Varför målvakten har en hjälm på sig? Var är dina målvaktsgrejer? Varför spelar du inte? Har du likadana kläder som hon? Var är din hjälm?

Jag lovade till henne att hon får bestämma vad vi skall äta som kvällsmål. Vi ska gå handla och välja vad hon vill äta. “Ägg. Och keso.” Så det blev stekta ägg och keso. Tur att ibland är det enkelt och man behöver inte motivera, manipulera och hitta kompromisser. Vi åt med hela familjen på Creperiet ikväll och frågade vad Fanny vill ha på sin creps. “Ägg.” Tar du ost och skinka också? “NEJ. Bara ägg.” Jaja, då fick hon en creps med en stekt ägg på. Vi var alla ganska överraskade hur bra det gick på Creperiet. Inga större gnäll, gråt eller strul, och även Ossian som har ätit typ endast Brie-ost hela veckan åt upp hela creps. Det där är också en mysterium att hur en 1,5åring kan älska så mycke brie-ost. Bästa han vet. Och Fanny blir så sjukt glad när hon får äta keso.

Har inte haft nån av mina bilar i veckan. Klarar mig utmärkt med cykeln en vecka och när det har även varit bra väder så gör det inget att inte ha någon bil. Fixade min cykel på tisdag, cyklar till träningen och på vägen hem säger cykeln upp sig. Kanon. Panik. Ingen bil, ingen cykeln och en cykel-camping helg med laget. Fasen. Så typiskt. Den enda veckan under hela året jag verkligen behöver ha en cykel. Det är kanske dags att köpa en ny cykel på riktigt. Den jag har haft har varit sönder från första början och fått fixa och trixa med den. Eller låta den stå i förrådet och köra bil istället. Skulle gärna vilja köpa en mountain bike, men tror jag måste jobba ett tag innan jag har råd till en cykeln. Skall nog också först fixa bilen, försäkringar och skatter…

Brorsan har kört med min nya bil hela veckan och i onsdags sa han att det är nog bäst att boka en service till den. Det har varit något som låter lite då och då och i avtalet med köparen står det att om det dyker upp något inom 14 dagar står säljaren för service. Ok, bara boka en service. Tre veckors kö, två halv veckors kö, två veckors kö. Fan också… Hittade till slut en service som kunde ta in bilen nästa onsdag så förhoppningsvis kommer det lösa sig till slut. Hann bli lite varm i kläder när jag ringde runt och ingen hade tider inom 14 dagar.

Kanske jag nu kan pusta ut och lugna ner mig…

Kul med en cykel-helg när det ska åska och regna hela lördagen. Bara packa allt i plastpåsar så att man har torr ombyte efter man har cyklat sig genomblöt.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s