Spontanrenovering

Toppen med bostadsföreningens gemensam internet. Hackade som fan imorse och under eftermiddagen slutade det funka helt. Tydligen inte första gång det är problem med internet i det här hushållet… Det som är toppen är att det går inte spåra problemet… Har man ett eget nät, kan man spåra problemet och om inte annat man kan ringa till leverantör och be dom att fixa koppling till oss. Nu, no can do. Tur det finns genvägar och andra sätt att koppla upp sig.

Lovade till morsan förra vecka att jag hjälper med städning nu i början av veckan. Skönt att fortsätta semester när man har städat ordentligt. La mig efter lunch, vaknar när morsan börjar damsuga. Hon hade roddat om sovrummet helt och vi kollade en av väggarna. Smutsigt och sliten. “Borde tapetsera om. Eller måla.” Kommer hem från träningen och hon har rivit bort tapetet och tycker att jag skall väl hjälpa henne att renovera om rummet. Jahap. Så vi skall tydligen spontanrenovera i veckan.

Funderade här om natt hur kul det skulle va inreda eget hem. Har redan några lampor och tavlor som skulle behöva ett hem och som är väldigt spännande inredningsartiklar. Jag hittade ännu en häftig tavla från jobbet. Något som hade kommit tillbaka från kunden då det finns några repor i skivan. Två första veckor såg jag endast ett vridet röntgenbild av bål/bäckenet/rygg. Nu finns det sjukt mycke mer. Och om man har belysning bakom bilden kan man se ännu fler detaljer, t o m gubbens miner. Tänkte jag bygger ett ram bakom tavlan och installerar led-lampor inuti. I verkligheten är tavlan ca. 90x130cm så den är stor. Måste börja leta efter ett hem som har tillräckligt många och tillräckligt stora väggar.

taulu

Den ->

silta

är redan befintlig och hänger på väggen i Visby. Och kommer definitivt få plats i mitt framtida hem.

Och den ->

taulu

kommer jag sno någon vacker dag…  En dag finns den på väggen, och nästa dag ingen vet var den är. Kjähkjäh. I want it. I want it. I want it!

Kom på även en idé. Berättade den till morsan nyss, efter hon hade rivit ner alla tapet, och nu tänkte hon sno min idé. Funderat hur häftigt det skulle va om man istället för att tapetsera med något kraftig färg/mönster, man kunde måla väggen typ mörk grå och sätta fast en tygpanel, typ 60cm brett beroende hur stor väggen är. Istället att behöva tapetsera/måla om, man kunde bara skruva loss tyget och byta färg. Man kunde även skapa ännu en kontrast; färgkontrast mellan väggen och tyget och materialkontrast mellan kall betong och varm tyg. Och eftersom morsan kommer sno idén så kan jag ta reda på om det var en bra idé som är värd att använda i mitt framtida hem. Hoppas vi hittar något häftigt tyg imorn.

Skönt med semester. Tar nog några dagar till innan man hittar rytmen i livet. Vaknade 10:30 söndag morgon, åt frukost och sov 1,5h till. Vaknade, åt lunch, gick och la mig och sov ännu en 1,5h till. Och sedan vaknar man klockan fyra på morgonen och kan inte längre sova. Smart, så smart.

Märker att man är inte riktigt klok och uppvilad i huvudet just nu. Drömt väldigt absurda dröm, och kan inte riktigt påpeka vad de gäller. Har inga idéer vad de handlar om. Vet inte av vem och varför jag blivit skjuten med såndär luftvärnskanon. Med all logik borde jag även varit mer skadad men jag endast fick plocka bort lite metallbitar från mina kontaktlinser. Har inte heller kommit på än att för vem jag försökte gömma lik, vems lik det var och varför. Vet att mina var dom inte. Jag hade en svart sopsäck där min arbetsuppgift var och precis när jag skulle kasta den vid andra säckar kommer tre gubbar och kollar och vill ta reda på vad jag gör. Återigen drömmar som försöker berätta något till mig men kan inte hitta kopplingen. Människor, händelser, känslor det handlar om… Kanske någon vacker dag hamnar jag någonstans och everything makes sence again.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s