Egocentrisk

När man för en gångs skull prioriterar sig själv och tar beslut endast på grund av mina egna åsikter, känslor och det som är bäst för mig, är man en jäkla bov och förrädare. Jag har lyssnat tjat om midsommaren två veckor och fått frågan minst en gång per dag “Ska du åka till stugan? Du åker väl dit?”. Svarat att vet inte än, har inte bestämt mig. Desto längre tiden går, desto mer ångest jag får. När jag sedan svarar att jag kommer nog stanna hemma, går världen under. Varför åker du inte med? Vad ska du göra? Visst ska du åka med? Varför vill du inte åka? Med vem ska du va helgen då? Är något fel med dig?

Tog två nätter innan jag förstod själv varför jag faktiskt inte vill åka till stugan. Kriget är inte mitt, men ändå jag är förpliktat att strida. Varför jag skall lägga energi på sånt som inte ger mig något? Varför skall jag tvinga mig själv göra sånt jag inte vill? Varför jag ska åka på sånt ställe som gör mig ledsen innerst inne? Varför folk har svårt att förstå att ibland är man inte bara sugen att göra något? Behöver det alltid finnas någon skyldig? Och so what om jag vill stanna hemma och inte göra någonting alls? Måste man alltid leverera, måste man alltid ha planer och någonting att göra? Måste man alltid umgås med någon? Är det inte okej att bara få va en helg hemma, ensam? Eller om jag väljer bort familjen jag umgås varje dag att få hänga en kväll med en kompis jag inte hinner hänga annars så mycke jag skulle vilja?

Givetvis förstår man att morsan hade velat få mig med, men samtidigt är jag glad att ha en morsan som till slut säger att jag förstår dig och förstår varför du väljer så här, och att hon önskade hon hade kunnat göra samma sak. Prioritera sig själv lite oftare, och lyssna sig själv. Lite spännande att samhället är så jäääääääkla egocentrisk, men ändå när man på riktigt gör det som är bäst för sig själv, är det fel? Jag måste ha, jag måste få, jag har gjort, jag skall göra, jag vill, jag, jag, jag, men ändå borde man göra det alla andra gör, va som alla andra, passa in i den fyrkantiga rutan som finns för alla. Om man inte vill, måste det va något fel. Eller det måste finnas någon som är skyldig.

Ganska skönt att vakna på morgonen, dricka kaffe, gå lägg sig igen. Sno brorsans netflix-konto och kolla några filmer. Bara va och göra exakt det jag vill, när jag vill. Laga precis det mat jag vill, precis när jag vill. Värma bastun precis när jag vill. Sova hur mycke som helst och precis när jag vill. Ingen som ifrågasätter mig. Och slippa alla 21 000 miljarder myggor som finns utanför stan.

Fyfan vad jag saknat senaste dagar människor som är långt bort. Människor man inte kan träffa. När man förstår från helt andra sammanhang hur mycke den andre betyder för mig.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s