Paloheinä

Alltid lika kul köra sommarens premiär i backe. Har redan tidigare varit och hoppat i en mindre back, men sprang i Paloheinä igår. Fy. Fan. Mjölksyra upp i öronen i halvvägs, pulsen upp i max och när man sen stannar är man helt säkert att jag dör. Ändå vankar/rullar man ner, och springer upp igen. Men, vilken glädje när jag insåg att jag orkar ta längre steg sista 15m jämfört med förra sommaren. Kroppen och huvudet vill dö och ge upp, men ett nytt röst ropar “längre steg, längre steg, du kan ta längre steg”. Och jag verkligen kan ta längre steg. Ordentliga steg istället för babysteps jag har tagit tidigare. Samtidigt är jag också fruktansvärt stolt över rösten som vägrade nöja sig med korta steg, vägrade göra som alltid förr. Kanske jag äntligen börjar se resultat när jag tränat på att träna redan över ett år.

Körde ett nytt bengym idag när det var dags att ändra långa serier till tuffa tior. Det är något tillfrädsställande när man bubblar ut svärdomar rakt från hjärtat när man kliver av. Och kompisen skrattar bredvid att kanske vi hinner skaffa några musklar åt mig, ändå.

Fattar inte hur i helsike jag kan va så hungrig jämt. Okej, ett mer krävande och rörlig jobb tar mer energi än att sitta framför datorn, men var tredje timme har jag en liten kannibal i min mage som börjar gnaga mig inifrån. Spelar ingen roll vad jag äter och hur mycke jag äter så är jag lika hungrig jämt. Man borde få någon typ av idrottarbidrag som skulle innebär billigare mat och en egen hovmästare som skulle fixa alla måltider åt dig.

Jag hatar (älskar), hatar (älskar) Game of Thrones. Insåg precis innan jag kollade nionde avsnitt att det är bara ett avsnitt kvar..! Och nästa bok publiceras tydligen någon gång i slutet av 2016. Det börjar bli också lite störande att böckerna och serien har börjat gå skilda vägar. Förstår att det är lättare för alla att det är mindre karaktärer i serien, men att det avslöjs saker som inte finns ännu i böckerna, att dom dödar folk som fortfarande är vid liv i böckerna och troligtvis kommer dom inte kanske döda alla som dödas i boken. Nionde avsnittet var, återigen, ett väldigt bra exempel hur man vänder storyn 180 grader och när man precis tror att det går åt något håll, catch u! Undrar om det kan bli så att böckerna och serien kommer få olika avslut? Eller får dom samma avslut men alla storyn tar olika vägar? Jag kan inte längre ens spekulera om storyn när folk har inte läst böckerna. Jag kan inte säga något om något när man inte vill förstöra flera liv.

Jag har aldrig orkat bry om mig politik överhuvudtaget, men senaste tider jag har börjat lägga lite mer energi att läsa dagens tidning. Finska regeringen är heeeelt dum i huvudet, och undrar bara hur länge någon märker att det här landet kommer gå helt åt helvete inom närmaste åren om allt går genom vad den nya regeringen vill. Finland har varit på toppen med jämställdhet, den sociala sidan och utbildningen. Snart finns det inte längre någon medelklass. Dom som redan är rika kommer bli rikare, och resten har inte råd för något. Minska förmåner från studenter och pensionärer, minska budget för barn och ungdomar, och skära och försämra läget på brancher där majoriteten är kvinnor. Way to go. Vad fan tänker ni?

O fy mina ben… Imornbitti kommer det vakna upp en pingvin i min säng.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s