Söndagsnotis

Kul att vakna prick 6:50, både på lördag och söndag, utan klocka. Vaknat exakt samma tid varje vardagsmorgon så man kan väl fortsätta detta även när det är helg. Låg kvar i sängen ganska länge och lyssnade musik. Skönt när man inte har hunnit göra ens det senaste veckor. På jobbet funkar det inte riktigt och när man tränar inte ensam har man inte heller tid då.

Hörde att morsan och brorsan satt redan i köket och åt frukost. Kommer mitt i samtalet “men tänk nu, dom största enstaka välgörenhet för människoras har varit Mao Zsedong, pest och ebola.” Okej, jag vet inte vad ni har pratat om men ur kontext låter det lite brutalt.

Jag har blivit mer och mer besviken på Helsingin Sanomat (Huvudstadsbladet) när kvaliten på texten och nyheter har blivit sämre, sämre och ännu sämre. Nästan som läsa Aftonbladet. Finns dock några undantag och bl.a. söndagstidningen brukar ha en bra kolumn. Idag handlade det om att vuxna är egentligen precis likadana som barn. Ta en bok om barnfostran och ändra varje “barn” till “vuxen”. Funkar utmärkt. Och så är i verkligheten också. Bra jämförelse om Putin. “Man får inte stänga bort vuxens ilska.” Kanske han bara inte har fått det uppmärksamhet han skulle behöva. “Vuxna måste lära sig att allt går inte alltid så man vill, och man kan inte få allt man vill ha.”


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s