Dinner for one

Time is money. More time, less money. Too much time, way less money. Fy. Räknade snabbt att den här hemresan har kostat mig redan 3000kr. Hade kunnat flyga fram- och tillbaka med den summan. Och med direktflyg två gånger. Hade kanske inte varit tvungen att köpa nya inomhusskor, men… Jag nästan skulle behöva nya. Och jag har hört att skoshopping är bra för mental hälsa och om det finns nått som kan göra den här dagen bättre… I’ll give it a try. Men snygga skor fick jag. Precis lagom till gymmet och coach-uppdrag. Hade kanske inte heller behövt äta en middag på 780kr, men fan… Om man måste lida så då får man ändå göra det proppmätt. Och där försvann två timmar ganska smidigt. Dinner for one. Dock med en flaska vatten. Men tydligen skådesspelaren i den filmen är nykterist, så det funkar ju ändå.

I rätt kontext är Gotlandsbåten faktiskt ganska mysigt. Fattar inte varför folk tar en buffet på finlandsfärjan där maten är mycket sådär. Och man sitter där och häller i sig så mycke billigaste och äckligaste vin som finns. När man sedan måste dra så ser man hur dom koncentrerar sig att klara av en så enkel uppgift som att gå. Och detta är årets bästa två dygn. Supa sig så full att man fattar inget och va instängt i en plåtburk med hundratals likadana människor.

Jag ändå satt i den finaste restaurangen och jag nästan skäms att jag gick in som finsktalande. Du väljer den bästa restaurangen och har valt att äta bra. Kanske du känner att du har tjänat en finare middag. Inget fel att endast äta huvudrätt, men när man sen frågar att vilken vin servitör rekommenderar, så… “Hmm. Okej. Vad kostar det? Ojoj, nejnej. Jag tar den billigare.” Prisskillnaden på alla vin som säljs i glas var 50-90kr. Vad har 30kr betydelse om du kunde få en vin som faktiskt passar ihop med din mat? Okej, 800kr av en middag är mycke, men om du gör det en-två gånger per år, vad spelar det för roll?

Fick en toppen idé på båten imorse. Läser fortfarande min målvaktsbok och där finns mycke tankar kring hur man ska bygga upp ett fungerande system för målvaktsträning och -utveckling. Blir nästan själv jätte sugen att utveckla något liknande för innebandyn, men känns att det är kanske lite för stort. Vet också att det finns redan flera fungerande koncept för målvaktsträning och camper. Varför inte bygga upp ett pilotsystem på Gotland, där man kunde plocka med alla småknattar och juniorer som vill bli målvakter. Något som skulle fungera under ib-säsongen och förtur för unga och nya. Man kunde lära dom rätta teknik och beteende redan från början och när du sedan är 16 bast så kan man börja redan då fokusera på mer avancerade saker. Man kunde spara sådär 10år i utvecklingen.

Fått en otroligt häftig chans att träna två yngre tjejer som blev målvakter under förra säsongen. Fick va med på bådas första innebandypass och visa direkt hur du ska sitta och hur du ska röra på dig. Två svampar där allt fastnar direkt. Tränat med tjejerna två, tre, fyra gånger och under dom få timmarna har dom lärt sig grunderna mycke bättre än vad man kan göra under en veckas målvaktsläger med dom som inte har fått liknande chans.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s