Ge dig själv en chans

Vad är oddsen att en av dom ytterst få veckor jag har faktiskt planerat in en hel del grejer, får man ställa in allt och blir tvungen att åka iväg och spela en turnering med tre dagars varsel. Inte dom bästa förutsättningar när man har kört redan tre veckor segdeg uppbyggande träning på gymmet. Kändes redan efter fem dagar att man inte längre hängde riktig med på vår träning där tempot inte ens var särskild hög. Kan nog lätt konstatera att ordet “finmotorik” finns inte med på ordlistan just nu.

Kul att sitta på flyget bakom en ca. 5-årig unge som inte kan sänka rösten när han pratar och han blir sur på att han måste ha säkerhetsbälte på sig och fönsterskydd uppe. Varför låter folk sina ungarna bete sig så? Jag skulle bli galen om min unge skrek jämt. Och varför kan föräldrarna inte förklara till ungen varför man ska göra så flygvärdinnan säger? Jag är helt säkert att en femåring förstår när man förklarar varför.

Läser min bok om hockeymålisar och efter att ha fått läsa secondhand information om handledningen finska hockeyförbundet har tagit fram för målisar är jag ännu mer taggad att va med på lägret i juni. Tydligen mycke teknik och övningar förklarat men förbundet har även satt krav och önskemål hur målvakterna skall vara, agera i olika situationer, vad förväntas av en målvakt i laget, vad det innebär att va en individ i ett lagsport. Inte kanske så konstigt att Finland producerar världsmålisar mer än någon annan land när man skolar fram ett bra attityd mot träning samt respekt mot tränare och coaching redan i tonåren. Nu när man tänker på saken från egen synvinkel så dom målisar som har varit lätt att coacha har också oftast utvecklats snabbt. Är du öppen för nya ideer, troligtvis lär du också mycke mer än dom som är envisa och orkar inte riktigt lyssna. Måste ta reda på om man kan få tag på handledningen och kolla vad allt finska målvakter får lära sig.

Spännande att man själv gör samma misstagen om och om igen även om man är helt medveten om fällorna. Fascinerande att dom första tankarna är alltid negativa och man ville så gärna tycka synd om sig själv. Även om man är medveten om det, får man alltid hantera det negativa innan man kan hoppa på det positiva och börja om tankegången. Jag har blivit väldigt medveten om mig själv och analyserar mina tankar jämt och kan justera om kaoset ganska snabbt, men hur är det med dom som inte fattar vad man gör? Ger man sig själv bra förutsättningar om man tycker synd om sig själv eller har ångest redan i förväg om sånt du inte kan påverka? Istället att ha ångest och känna mig stressat om helgen som kommer, att spela med mindre bra förutsättningar, känna mig så jäkla less att jag måste åka till Finland med den där jäkla båten, kan jag faktiskt fokusera på vad är mitt nästa steg. Ta en fika på Arlanda och kliva på nästa flygplan. Behöver man fundera mer? Ganska nöjd att jag lyckas hitta ytterligare nya sätt att träna och testa sig själv.

“Ibland är det bäst att bara sluta tänka och dra blådräkten på sig.”


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s