Träningsvärk

Tror att den kreativa delen av min hjärna har tagit långsemester. Har tänkt flera gånger under senaste två veckor att jag skall skriva något, men kommer inte längre än tanken att jag kunde skriva… Satt hela fredagen och halva måndag på möte och jag har inte ens öppnat min skissblock. Jag har inte ens orkat läsa på kvällarna, så min hjärna är helt klart på semester. Och åkt långt bort… Kanske bra ibland att få lite paus från sig själv. Åtminstone halva själva.

Satt i mötet i fredags om levnadsintygen och blanketten jag gjorde för första gång ca. 1,5år har nu blivit helt klart, godkänt av juridiken och skall äntligen börja användas i höst. Borde ha blivit något redan till i år, men nu fick vi det definitiva klartecken och allt är klart. Askul. Och tanken att något jag har tagit fram skall skickas till 60-65000 människor i ca. 165 länder världen runt. Tänk på det. Vrider man tillräckligt mycke så låter det faktiskt ganska spännande.

Vet inte om jag aldrig varit så peppad för försäsongsträning. Vet inte om jag aldrig tidigare haft så mycke energi och intresse att verkligen sätta mig ner och planera vad, hur, när, vilken typ av träning, hur jag kan förbättra mitt upplägg från förra sommaren. Vad var bra, vad jag kan göra bättre. Paxat redan squash- och backträningssällskap. Tror nästa steg är att fixa innebandy minst över halva sommaren så att man slipper tappa känslan för att rädda bollar. Hade en bra plan inför förra sommaren och känns att det har gett faktiskt bra resultat. Kollat en hel del träningsvideor under senaste veckan och blir bara ännu mer peppad att kunna planera in allt bra i mitt upplägg.

Finns något väldgt fascinerande komma hem från träningen och känna sig trött i kroppen och musklarna. Något väldigt fascinerande va så jäkla trött efter gympasset att det går knappt köra bil. Eller att ha sån träningsvärk att bilkörning gör ont. Snacka inte ens om att tvätta håret eller diska. Åtminstone jag vet att jag har hittat bra övningar.

Körde förra sommaren en armhävningsbeeb-test lite då och då. Började i maj med 15 armhävningar och utan att träna speciellt mycke extra kom jag upp till 31 i slutet av sommaren. Körde testet ungefär 3-4gånger/mån och när man vet att sist kom jag upp till 20 så den här gången kommer man upp till 21. Nu skall jag försöka utmana tjejerna i laget att köra en armhävningsutmaning. Lillebrorsan orkade hänga på 3 gånger ifjol, hoppas tjejerna står hela 6 veckor eller tiden vi bestämmer oss. Jag hatar beeb-test, jag hatar armhävningar mer än någonting men det finns något vridet lockande i armhävningsbeebtest.

Man skall alltid ha något man ser fram emot och nu har jag lyckats bjuda in mig på något som känns otroligt spännande. Det går en veckas pro goalie -camp för hockeymålvakter och där finns bl.a. Finlands bästa mv-tränare och en del nästan NHL-nivå målisar som instruktörer under veckan samt om jag läste rätt så kommer GoaliePros pro-goalies köra sin egen sommarträning under veckan så att andra har möjligheten att följa dom. Jag bjöd in mig själv dit och fick lov att gå följa deras vecka. Oerhört intressant få se hur och vad och på vilket sätt man jobbar i hockey och lär ut grejer, hur man delar spelet i små sekvenser och hurdana sekvenser. Få se riktiga proffsen i arbete, både tränare och målisar. Det enda stor problem är att deras läger krockar med ett landslagsläger med två dagar… Finns kanske nog “chans” att man platsar inte och jag får möjligheten att följa proffsen hela fem dagar..? Vem vet. Men fan vad peppad jag är..! Ge mig första juni. Nu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s