Strul

Fan vad jag blir ledsen när det blir strul och jag har inte det blekaste aning vad det kan bero på. Slutspelsbloggen blev helt galet igår utan att jag har varit inne och pillat på inställningar. Kunde inte fixa det under dagen, åker hem och märker att samma problem kvarstår med Firefox, men när jag sedan öppnar allt med google chrome, inget problem, allt är precis som det ska. Sparade om allt och tsadaa, alla problem försvann. Va fan..?

Blogger-plattform verkar va jätte smart när man bl.a. vill lägga till en youtube-video i bloggen. Man kan ladda upp den från datorn eller så får man gå via blogger och söka från youtube. Skulle va jätte bra om det bara funkade… Med den sökningen kan man inte typ hitta någonting. Att ha en direkt link till videon hjälper ingenting. Varför man måste göra väldigt avancerade saker som funkar så där när man kunde göra det även mycke enklare. Typ genom att koda in en [ youtube=skrivdittlänkhär ] -funktion, som wordpress har gjort.

Gjorde en video i tisdags inför fredagen. Fattar inte riktigt skillnaden mellan min video och alla miljon musikvideor på youtube folk har gjort. Jag har använt en låt och klippt ihop massor av bilder och lite video. När man sedan laddar videon till youtube, får man en copyright-meddelande. Fb vägrar helt visa videon av copyright-anledningaar. Fattar inte vad är skillnaden mellan en “vanlig” musikvideo och min musikvideo. Om jag hade lagt ett extra ljudspår eller klippt låten så då hade jag faktiskt använt andras produkt till egna ändamål, men då hade jag nog inte fått något copyright-meddelande då det går inte känna igen ljudspåret. Fattar inte logiken. Samtidigt det är ingen som säger att låten skulle va min och jag har endast gjort en video för låten, utan att ändra eller säga att jag skulle ha någonting att göra med musiken. Vet inte om det kan endast handla om det att jag har inte nämnt låtens namn i videos namn..? Om man ska dra en slutsats på grund av det här, så egentligen nästan alla videor i youtube strider mot copyright samt att egentligen fb borde då inte visa ett enda j-la video som länkas via dom. Kan någon snälla förklara mig logiken..?

Pratade med morsan igår. Hon och gubben ska åka till Syd-Afrika för 1,5 veckor. Jag kan inte tycka alls synd om dom att flyget från Istanbul till Johannesburg är 12h och därifrån en 1,5h flyg till. 13,5h i en sardinburk. Grattis, åk inte så långt bort då om det känns jobbigt med så lång flyg. Konstigt nog med Syd-Afrika gör inte alls lika ont som Kuba gjorde…

Morsan skickade en bild till mig förra helgen. Fanny hade sovit över men hade glömt sin gosedjur hem. Jaja, farmor fixar. Och plockar fram min käraste och välförvarade docka. En sådan docka jag har gått runt 24/7 typ första 12år av mitt liv. Resterande 10år har jag varit väldigt rädd om den och sett till att den inte hamnar i fel händer. När jag var liten så vägrade jag  släppa den och herreminjävel dom gången när morsan var tvungen att tvätta den… Jag kunde inte sova utan min docka. Har fått den från morfar från någon utlandsresa när jag har varit mindre än ett år. Efter några år hade han hittat en precis likadan och morfar och morsan hade försökt byta ut min redan då slitna dockan till den nya. Gissa bara hur det gick? Och nu hade hon plockat fram den och gett till F. Samtidigt kan jag inte va sur när jag hade nog gjort det samma och när man får en sötis bild av en febrig lilla tjej som lyckligt sover med min docka.

fanny


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s