RIP

Tidernas största och briljantaste författare Terry Pratchett gick bort igår. Tanken börjar slå mig så småningom att jag håller på att läsa den nyaste och absolut sista Pratchett-boken ever. Att det kommer inte komma något mer… Att vi får aldrig veta hur Sam Vimes lever sitt liv eller vem Kapten “Yes, I’m a 6ft tall dwarf” Morot egentligen är? Hade Ankh-Morpork till slut utvecklats till ett teknologiserat stad när dom redan fått fungerande post, bio, tryckmaskiner och nu även järnväg? Vad hade kommit näst? Aaarrrrhh… We will never know.

Prattchet må va en av dom viktigaste och största författare i mitt liv. Tolkien är kanske den största, men Pratchett kommer väldigt nära och gav en möjlighet att tänka, fundera, ifrågasätta och få nya synvinklar på språket, samhället och livet på ett väldigt roligt och flygande sätt. Ifrågasätta allt som alltid har varit så och visa hur dumma alla traditioner och uråldriga vanor kan va.

Har börjat lägga mycke mer märke till hur hockeymålvakter rör på sig på is och det är lite spännande att egentligen är en stor del av rörelsekedjor exakt det jag gör på innebandyplan. Om man plockar bort hockeyutrustningen och gör “off-ice” mv-övningar är slutresultatet innebandyförflyttningar. Förutom givetvis dom förflyttningar man gör stående på skridskor. Allt som görs ett/två knä i is är väldigt lik förflyttningar man gör på golvet också.

När jag var i Finland i februari såg jag en juniormålvakt som hade utvecklat ett spännande spelstil. Kom på efteråt att det han gjorde var hockeyförflyttningar, rakt av. Verkade fungera väldigt bra, plus att det var kul se att en 15-årig kille håller kroppen uppe istället att sitta på hälarna och ha händerna i golvet.

Borde skriva något klokt om Jönköping-matchen till bloggen… Undrar om jag lyckas med det… Men jäkla häftigt att i tisdags hade bloggen över 800 sidvyer och över 200 enskilda besökare! Andra dagar har det varit nära 100 besökare/dag som är typ dubbelt så mycke jämfört med tidigare åren…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s