Koran

Japjap, nu har vi sparkat äntligen igång med slutspelsbloggen igen som kan hittas på slutspelmedendreif.blogspot.se!

Jag har en jädrans lista med böcker man skulle vilja läsa någon gång och Koran är en av dom. Har någon gång försökt läsa Bibeln men jag tappade tålamodet ganska snabbt. Eller så borde jag har hoppat över gamla testamentet och börjat från slutet. Inte så att jag skulle va dugg intresserad av religiösa skäl, men mest att få ta reda på varför. Nu har YLE börjat med en radioserie där dom skall läsa genom Koran i 60 avsnitt. Skulle faktiskt bli något jag kunde tänka mig att lyssna lite då och då, bara för att… få veta vad är (den obefintliga) skillnaden. Och det lilla jag har läst så är den boken mer som en diktsamling, så det verkar va lite annorlunda att läsa än Bibeln.

Råkade läsa What If igen och fick reda på varför maten som värms i Micro blir sällan varmt jämt, utan att vissa punkter är kokande heta och vissa iskalla. Jag har undrat det några gånger, men aldrig tänkt hur mikro funkar egentligen. Bara namnet Micro wave Owen borde ringa klockan, men nope. Har man lite kunskap om vågrörelse, så är svaret klockrent. Så nu vet vi också det.

standing

Blir lite jobbigt att blogga på googles bloggar när dom har något jäkla fel på textinmatning. Om man t.ex. klistrar in en text man har skrivit med word, blir formateringen helt åt skogen. På text-fältet har jag gjort en radbyte och det som syns på själva bloggen kan va 3-6 radbyten. Den kan även byta font eller färg utan någon anledning och man får försöka rätta till problemet i HTML-koden. Tar sjukt mycke extra tid när man inte kan bara klistra in och lägga ut, utan man måste koda varenda radbyte rätt. Allmighty Google…

Spännande se hur länge jag orkar lyssna Koranen. Än så länge kan jag inte riktigt förstå skillnaden mellan religioner, speciellt när jag betraktar ämnet från objektiv och absolut icke-religiösa synvinkel. Ja, givetvis det finns skillnader, men det är liksom skillnaden mellan norrländskan och gotländskan, typ. Samma språk, men ändå inte.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s