Lilla stjärnan

Hephep, där försvann min kväll. Tur att jag var duktig och tränade direkt efter jobbet. Satt ner mig vid datorn strax innan fem och tre timmar försvann i ett andetag när jag fixade slutspelsbloggen och skrev första inlägget som kommer ut imorn! Detta alltså betyder också att jag kanske kommer va lite tystare här, eller inte. Grejen kan va som Schrödingers katter. Länkar och mer hype lär komma imorn. Även här.

Brorsan skickade SMS till mig i helgen. ”Hinner du skypa under kvällen? F satt i bastu igår kväll och babblade en halv timme ”Liisa är Manni Kokkos gudmor. Liisa är Manni Kokkos gudmooooooor.” Kul att det finns någon som verkar gilla mig och vågar uttrycka det..! Heh. Underbar unge. Hon har helt klart lärt rätt beteende med bastubadande. Var barnvakt 20min i lördags och försökte vakta henne via Skype. Häftigt att hon är så pass bra att sjunga, efter jag hade fått sjunga ensam ett litet tag. När hon sen kom igång ville hon inte sluta… Blinka lilla stjärnan går hur bra som helst och efter en liten utmaning kom även låten om en liten tåg. Pienen pieni vetujiii aamjujja kejjan… Nu måste jag lära henne låten om en liten Fanny så att jag inte behöver sjunga det ensam längre.

Vi borde ha bytt platser på jobbet redan typ ett halvårs tid och nu verkar det bli på riktigt på fredag. Fick först en ny plats, men eftersom jag slutar snart så fick jag ännu en ny plats. Som verkar vara en jackpot, även om det var inget fel med fyrkanten jag borde ha suttit i första plats. Sitter i en fyrkant där en är mammaledig, en jobbar 50% och en som börjar vid nio varje dag. Är man nöjd eller nöjd? Med andra ord, jag får sitta i min lilla bubbla i lugn och ro stora delar av dagarna.

Kommer nog vrida kniven i ryggen varje vecka april ut. Hur skönt är det att kolla sin mobil hela måndagen och det står ”Kommande väckning onsdag 06:00”?

Skrev lilla texten till slutspelsbloggen ungefär en vecka sedan. Nu kan jag börja se och känna att det var nästan en profetia som jag har skrivit, och texten har börjat besanna under tiden. Läskigt. Lite häftigt också. Som min dröm jag drömde några nätter innan Dalen match. Jag stod på en backe på Gotland och jag såg att det kommer ett flygplan. När den skulle börja landa, dyker den rakt ner och är på väg att krascha. Precis innan marken lyckas den vända uppåt och få luft under vingar igen. Till slut flyger den rakt uppåt och gör den en lite darrig och vinklande landning, men kommer till marken oskadat. Tänkte inte djupare drömmen på morgonen när jag vaknade och kom ihåg den, men efter Dalen-matchen var det klockrent. Flygplanet var Endre som efter en tyngre period lyckas få luft under vingarna och grejar det till slut, ändå ganska snyggt.

Undrar om jag fått radioaktiv strålning när jag var liten. Eller om någon giftig spindel att bitit mig… Eller om jag har lyckats dricka Obelix magicpotion och fått någon extra superpower. Även jag kan tycka ibland att det är lite konstig med alla mina drömmar…

Gud vad skönt att ha tid att va ute i solsken på en vardagkväll. Cyklade nästan 1,5h och njöt av friska luften och solen. Väldigt skönt sätt att ladda om och rehaba efter gårdagens monsterjobb.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s