4 dagars veckor

Ibland kan man va rätt nöjd över sina idéer. T.ex. med en idé att använda alla vårens semesterdagar till att va ledig åtta tisdagar framöver. Fick beviljad min semester och måste bara vänta tills imorn att jag får bekräftelse att hur många semesterdagar jag har officiellt. Enligt mina räkningar borde det va nio.

Detta alltså innebär att jag gör fyra dagars arbetsveckor våren ut! Och kan va ledig mitt på veckan. Får en sovmorgon, kan träna ett extrapass. Eller va ute när det fortfarande är ljust. Slipper fundera när jag hinner tvätta, handla och laga mat efter helgens resor. Känns rätt så bra plan. Vilket även betyder att man kan va 20% proffs resten av säsongen.

Satt på fikabordet och var glad över min semesterdagarna. “Varför? Varför tar du ut dina dagar? Du skulle ju få bra betalt av semester du inte tar..?!” Jag bryr mig inte om pengar, jag struntar i helt om jag får 500kr eller 1500kr av mina oanvända semesterdagar i maj. Jag måste va jäkligt konstig människa när jag har ingen behov att håva in kronor. I min värld en ledig tisdag är mycke mer värt än några hundralappar i maj. Och skulle ändå inte göra någonting med extrapengarna jag skulle få…

Bestämde här om dag att i fortsättningen kommer jag ha min årsemester i februari att slippa den här jävla månaden. Va ledig och sticka iväg för två veckor bara att slippa eländet. Hemsk, hemsk månad. Värre än november för mig. Trött som döden när man samtidigt kan inte riktigt sova. Vakna först 00:50 och tycka att nu har jag sovit tillräckligt och när man lyckas somna om, vaknar man tio över fem. Sånt får man betala senare med dubbelskatter…

Fyfan vad frustrerande sitta på jobbet och försöka jobba när systemen och datorer vill inte samarbeta. När det andra systemet funkar, vill det andra inte göra något. Toppen humör när det andra systemet äntligen fungerar, börjar det andra hacka, snurra runt och hålla på med allt konstigt. Och sedan ploppar det upp en ruta “Programvara måste installeras” och allt, ALLT bara stängs ner utan varning. Riktigt kul att sitta och skriva en lite längre e-mail och *BUFF*. ÄÄÄÄÄÄÄäääääää….! Allt försvann. Det kan bara bli bättre. Och alla har sina dåliga dagar, även datorer tydligen.

Men det som är sant är att papper och penna slutar aldrig fungera. Och har man skissat eller skrivit ner något, kan det inte bara försvinna. Funderade efter lördagens strömavbrott att hur lätt det egentligen skulle va att handikappa hela samhället genom en liten webattack. Kollade en TED-tal här om dag om internet och att man kanske borde ha ett plan-B i fall det skulle hända något med world wide web. Speciellt när all verksamhet vill göras webbaserad och egentligen allt redan är uppkopplat till internet på sätt eller vis. Det hade hänt någonting i april 2013 då helt plötslig all världens internetaktivitet routades genom Kina. Kinesernas offentliga svar var att av misstag hade dom ändrat lite routingrutiner och hoppsan. Upp till var och en vad man ska tro. Och om man lyckas göra något sånt av misstag, så vad kan man göra med flit egentligen?

Att flytta till Sibirien och börja odla lökar är ändå inte helt dum idé. Man skulle överleva strömavbrott och internetkollaps utan att ens märka något.

wpid-img_20150219_062307.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s