Oho

wpid-img_20150212_205508.jpg

Helsike vad trött och slut man kan va. Måste vara ganska nöjd att jag har klarat exakt ett halvt år på jobbet innan döden hittade mig. Känns att jag har gjort 16h arbetsdagar, ingenting flyter på, folk skickar jädrans dumma frågor och sånt vi har ingenting att göra med. Kämpa. Ingen toppen kombination va trött och ha överskottsenergi som man inte kan bli av med på grund av omständigheterna. Då hoppar pennan fram och man helt plötsligt blir jätte sugen att skissa. Tränade på att spränga upp stickgubbar idag. Ingen koppling på dagens självbild… Funderar även om jag ska börja skissa en serie om Bob. Om jag ska, så måste jag träna på att skissa även stickhamster och fisk. Gubbarna börjar jag bli ganska bra på.

Skönt att ha kunnat bygga upp en mental bild om hur skönt det är dra på sig en svettig hjälm och känna hjälmen runt huvudet som skyddar mig om omvärlden. Dra ner hjälmen och känna tryggheten, veta att det finns ingenting annat än jag. Suttit hela veckan med hörluror på jobbet av samma anledning. Skönt att kunna stänga bort allt och alla runt om kring och va i sin egen lilla bubbla. Tur att jag har äntligen, äntligen fått något nytt att lyssna på. CMX släppte en ny album här om vecka, och efter jag hade tappat hoppet och snackat illa om albumet, måste jag äta upp mina ord och ändra åsikten. Så jäkla bra. Fick även en tips om ett brittisk (?) band alt-j som verkar också va väldigt skönt och spännande att lyssna. Första intrycket var en blanding av Radiohead och God Is An Astronaut samt något annat bekant jag kan inte komma på.

Läser en väldigt roligt typ av blogg What If där en galen vetenskapsman svara till människornas frågor om typ, väl, allt. Vad händer om man försöker slå en baseboll som kommer med ljusets hastighet? Kan jag bygga ett hus som når rymden? Vad händer om allt söt vatten i Nord-Amerika frös? Medan jag dog på jobbet idag började jag fundera vad skulle hända om man gjorde en kraftig maskin som skapade EMP. (Eller om det blir en explosion i solen som skapar en elektromagnetisk puls som når jorden.) Vad skulle hända om en kraftig EMP träffade jorden? Skulle människorna och samhället klara av det? Vad det skulle hända i samhället och världen överhuvudtaget om all elektronik slutade fungera? Jag var tvungen att skicka frågan till gubben. Hoppas jag är lycklig lottad och får ett svar någon vacker dag.

Jag hade nästan kunnat skänka bort en arm för en sovmorgon den här veckan. Eller två timmars powernap på eftermiddagen. Tack och lov det är endast en fullproppad innebandyhelg så jag kanske klarar av det. Förhoppningsvis.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s