Korkskruv

“He is bang on right – – the ‘normal’ asymmetry is biased toward a right side forehand or left side back hand shot.  We are almost a little cork-screwed with our pelvis facing right and our shoulders facing left.

I had never thought of it the way you presented it, but I bet it has something to do with it.”

Ta en tiostyck rightare och lika många leftare. Vad är oddsen att största delen av rightare har dragskott på sin “speciallskills” -lista? Jag kan nämna en handfull rightfattade spelare jag har spelat med som har ett riktigt förjävligt dragskott. Typ deras bäst egenskap som innebandyspelare. Nästa gång du kollar en strafftävling, kolla bara hur många leftare drar till backhand? Skott eller backhand.

Jag måste nog börja även samla autografer från rightfattade spelare att se om det finns någon skillnad i deras klubbhantering jämfört med det om man är höger- eller vänsterhänt.

Fan vad jag hatar att packa inför landslagssamlingar. Borde få med dubbel målvaktsutrustning, några omgång egna träningströjor och allt annat smått man inte annars brukar ha med sig. Få plats med allt i den där samma lilla väska som knappt räcker på vanliga bortamatcher. När kan man få en personlig assistant som tar hand om min utrustningskaoset? Jag lovar ge en veckas utbildning på underhållning av målvaktsutrustning, vad man behöver med i olika sammanhang, hur man tvättar målvaktskläder och vart och när man måste skaffa nya. Kunde nog även fixa en gasmask till stackarn.

Jag har en krukväxt. En enda, men det är en jädrans krukväxt när den har överlevt under min uppmärksamhet över fem år. Brukar märka den oftast då när den är döende, som typ nu. Ska iväg för en vecka och kom på att jag kanske kan ge en liten chockbehandling och ställa krukan i badrummet istället. Även om den har klarat sig ganska bra vid fönsterbrädan i kylan och vinden. Finns dock risk att jag dödar den genom att vattna den och låta den va i lite varmare klimat en vecka. Stackarn. Det här är faktiskt ett område där både jag och mina bröder är lika dåliga och det spelar ingen roll om jag är ensam hemma (i Finland), om det är lillebrorsan som är ensam hemma eller om vi är tillsammans hemma medan morsa är iväg. Vi har ändå lyckats döda minst 30% av alla gröna och blommande växter i huset tills morsan kommer tillbaka… Så jag är ganska stolt över min krukväxt.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s