Rafael Zedekias

Fortsatt “sova. Jag måste sova. Hur hinner jag krama kudden längst?” -vecka. Tack alla gudar och djävul, det är bara 8h kvar tills jag är ledig en heeeeeeeeeeeeel vecka. Mora, match, hem. Alltså HEM på måndag. Och ännu bättre. Jag ska åka till Järvenpää och viiii skaaa ååååkaaa skridskor med F på tisdag! Jag är sååå peppad..! Ja, behöver verkligen ett avbrott om allt och få mysa hemma några dagar. Inget emot Eerikkilä heller, deras frukostbord, kotikalja (“hemmabryggt öl”) och bastu. Och kanske lite innebandy där vid sidan om allt ätande.

5:47 öppnade jag min dator i morse, tar min morgonkaffe en kvart senare och öppnar min e-mail. Tänkte rensa alla skräppost som av någon anledning har börjat strömma in i min e-post efter alla år… Endast en ny e-mail. Gubben. En glädjande 5min när jag läste hans text som räddade hela min dag. You know, någon skriver något till dig som gör dig så glad att du vill bara börja hoppa jämnfota.

Jag visste att min lilla berättelse om Bob skulle träffa målet. Han berömde Bob redan tidigare, men nu hade han läst det om och om och om igen och blivit så ledsen att Rafael inte fanns på riktigt och att Rafael aldrig kom och räddade oss från världen. Och han fortsätter skriva med sin härlig, skön stil: “Rafael, det kan inte vara slump att han heter Rafael, som ärkeängel (samt konstnären och arkitekten som levde under renessanssen). Rafael, den som räddar, den som botar. Namnet lär komma från hebreiska och betyda ursprungligen “Guden har botat”.” Jag visste, jag visste, jag visste! Om någon så han kommer hitta den gömda betydelsen och kopplingen med den onda fisken och hans namn!

Men, om det där gjorde mig glad så blev jag ännu gladare att han hade faktiskt missat att den onda fisken heter Rafael Zedekias. Jag var lite taskigt och ändrade det hebreiska namnet Zedekiah till Zedekias, eftersom det låter mer ond med s i slutet. Och detta namn har även ett ursprung i hebreiska och bibeln och Babylonien och är en förvandling av Sidkia, den sista kungen i Juda rike. “Sidkia, den som gör mot Herrens vilja.

Rafael Zedekias, räddaren som gör mot herrens vilja. MuaHahaa! Hahaa! Njähnjähnjäh. *hoppar jämnfota* Kul att skriva och gömma dubbla meningar i texten och mellan raderna, men den inre glädjen är enorm när någon hittar alla dom planterade krokar!

Haft en väldigt intressant diskussion på gång under hela veckan om right-fattade spelare. Varför en rightare sällan vänder sig till backhand utan väljer oftast att skjuta på forehand? Om man börjar fundera lite djupare så märker man att rotation är lite svårare åt andra håll och åtminstone för en högerhänt människa det är naturligt att arbeta på kroppens höger sida. Precis likadant som att det andra benet har lite bättre rörlighet än det andra eftersom kroppen är osymmterisk. Kanske osymmetrin kan påverka så mycke att kroppen roterar åt andra håll lättare oavsett fattningen. Blir intressant se om en kanadiensk fystränare svarar på min fråga och kan bekräfta våra funderingar. Borde kanske kolla några strafftävlingar från NHL-matcher och kolla vad spelarna gör där? Stämmer det intuitiva känslan om skyttarna rent statistiskt? Och finns det någon skillnad i klubbtekniken mellan rightare (eller även leftare) som är högerhänta jämfört med vänsterhänta?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s