Partly braindead

Suger att stämpla in sig på sjukstugan. Speciellt när man har varit lite fram- och tillbaka krassligt flera dagar. Bestäm dig du lilla jäveln. Ordentligt sjuk, feber två dagar, over and out eller frisk. Ingen frustrerande mellanting… Jaja, bara ta vara på tiden och sova bort eländet. Gårdagens inte så roligt rysare gjorde inte saken bättre. Helvete vad nervöst att sitta på bänken i sådana matcher. Tycker man skulle nästan börja bjuda på hjärtmedicin för alla som kommer till Södervärn. Och vi borde ha en burk i sjukvårdsväskan. Någon snälla pensionär som vill skänka bort lite “hjärtstillande” för oss?

Gick genom min medicinlåda här om dag när jag letade efter hostmedicin. Spännande uppgift när man inte ha kvar några förbackningar alls och man har en bunt medicinskivor i handen. Nipaxon, bisolvon, rinexin, loratadin, cetirizin… Ta reda på det då. Tur man kan googla fram all information. Har inte tidigare tänkt hur hostmedicin påverkar och nu när jag läst lite mer om hur olika hostmedicin påverkar, kan man undra vad man egentligen äter? Visst känner man sig lite bortkopplat ibland när man tar hostmedicin? Inte konstigt när hostmedicinen förlamar “hostcentrumet” i hjärnan. Undrar bara vad annat styrs från det centrumet än hostreflexen..!? Är säkert något annat än bara hostning som dövs bort när hostmediciner ofta innehåller en jädrnas massa varningstecken. “Kör inte bil, använd inte verktyg, kan orsaka kraftig trötthet” etc. Partly braindead. Mindre hälsosamt att va sjuk.

Har haft en djup musiksvacka ett tag redan. Svårt hitta något klokt att lyssna och man lätt sjunker lite lågt med sina låtval. Jag blev påtvingad att lyssna en finsk anarchist-rap arist i julas när lillebrorsan körde några låtar på repeat och nu märker jag att även jag kör några hans låtar på repeat. Finns givetvis några enstaka toppar, men inte riktigt min (varken lillebrors) grej. Nja, ännu en artist man blir trött ganska snabbt.

Till slut kommer man till den fasen att man börjar lyssna dom där stora masterverk. Lyssnade Svansjö på jobbet i fredags och tycker det är lite kul när folk blir så förvånad över mina musikval. “Vad har du sökt med Tchaikovsky?” -Inget, håller på att lyssna på Svansjön. “??!” Svansjö i fredags, lördags lyssnade jag Nötknäpparen. Undrar vad jag kommer på att lyssna näst. Mycke mer intressant lyssna baletter än typ Beethovens symphonier, när i baletter finns det en ordentlig berättelse att följa. Tycker även att man måste kunna känna igen dom största melodier och kunna placera dom ungefär någonstans, förstå att dom är inte vadsomhelst filmmusik som spelas överallt. Vals-temat i Svansjön, Nötknäppare och en till Nötknäppare bland annat.

Fan vad jag har drömt massor konstiga saker senaste nätter. Natten mot söndag drömde jag att min kaffemjölk började skumma. Hällde lite för mycke mjölk i min kaffe och hann precis fundera att fan, nu blev det lite för mycke och helt plöstligt börjar mjölken skumma. Den skummar, och skummar, och rinner över på bordet och fortsätter skumma på golvet. Minns att jag hade över tio liten mjölkskum till slut. Inatt drömde jag att jag var en levande spargris. Jag hade tydligen ätit upp massa myntar då min mage var som en stor myntsäck och jag kände hur myntarna försökte rinna ner mot ljumskar och mina lår när jag desperat försökte hålla dom kvar i min mage. Till slut blev jag så illamående (förgiftning av att äta myntar resonerade jag smart i drömmen) att jag bestämde att skära upp mig att bli av med pengarna. Tack och lov jag hann aldrig hitta en tillräckligt skarp kniv… Man kan väl ändå tycka att det är en jäkligt positiv dröm att drömma om?

Önskade jag hade on/off-knapp i min hjärna ibland…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s