Flint

Var hos brorsan precis innan jag åkte hem från Finland. Fanny hade fått från sin gudfar en häftig gosedjur som julklapp, Oroätaren Flint. Jag satt och lekte med Flint när F lekbryggde lekkaffe och vi lekfikade om, om, om, om och om igen.

“Kaffe?” -Ja tack. “Mjölk?” – Ja tack.

“Kaffe?” -Ja tack. “Mjölk?” – Ja tack.

“Kaffe?” -Ja tack. “Mjölk?” – Ja tack.

Mellan kaffen fick jag klä på och av dockan som skulle gå lägg sig. Om och om och om igen. Men jag blev så pass kär i Flint att jag var tvungen att köpa eget. Flint är häftigt i för sig, men tycker konceptet bakom är ännu bättre. Flints mun är en ficka med blixtlås och när du oroar dig över något kan du teckna eller skriva en lapp eller bara prata till Flint och han äter upp dina bekymmer. Hur bra som helst..! Istället att gå och grubbla kan man skriva ner skitiga problem och låta han bära dom istället. Sen när det finns tillfälle, energi och tid, kan man plocka fram problemet och försöka lösa det.

flint

Jag tror på det att om man skriver något ner eller säger det till någon face to face blir den mycke kraftigare än bara tanken. Det blir någon konkret, det blir ett riktigt löfte för dig själv. Och varför skulle alla dyra, proffsiga mentala coacher osv kräva efter att skriva ner sina målsättningar? Därför att det helt enkel funkar.

Jag tror även på det att man blir tråkig och vuxen när man låter inre barnet dö. Allt blir mycke mer på allvar när man inte ha den lilla lekfullheten i sig. Jag läste redan länge sedan en lång intervju om Erik Granqvist och han är bara så jäkla häftig människa. Han pratar mycke om att man kan prestera på toppen endast när man tycker att det är roligt. Det måste finnas en lugnhet i människa, man måste hitta den inre ron, det måste finnas balans i människan. Man måste njuta av det man gör, då kan man nå det absolut högsta toppen. Barnen lever i nuet, barnen kan njuta av tillvaron, barnen har roligt när dom leker, annars skulle dom inte hålla på med det. Hur kan man själv va som ett barn? Leva i nuet, njuta av det man gör, ha roligt?

Jag märker en jädrans skillnad i mitt spel när man känner att innebandy är faktiskt lite kul. Känner skillnaden otroligt tydligt när innebandy inte känns kul. Känns som man försökte komma genom en vägg. När man har lite roligt på plan, kan man känna hur kroppen skrattar efter man har lyckats göra något rätt. Och när man har roligt kan man även lyckas med sånt man själv inte ens trodde. Tog en räddning med skosulan igår. Jag var helt ute från situationen och motståndaren hade redan snurrat förbi mig. Försöker lyfta foten som sista försök och jag kunde inte ens själv tro att jag träffade bollen. Varför tog jag den räddningen? Därför att jag tror att jag kan göra det, därför att man kan spela avslappnat och känna att rädda bollar är bästa som finns. Låta känslan styra kroppen och spela med tom huvud. Kanske min otur börjar äntligen vända..?

Jobbade lite extra i fredags. Samlade på flextimmar som kommer försvinna otroligt snabbt. Gick till lunchrummet där akvarion står. Tänkte bara kolla hur det går med Bob (som nuförtiden heter Rafael Zedekias i min värld). Efter jag skrev min lilla berättelsen om Bo… Rafael, känns fisken inte längre lika hemskt. I know what he’s thinking. He’s my pal nowdays. Ja, Raf ligger där med sin äckliga mun och läskiga fenor. Och VAD?! Nån jäveln har skaffat FEM (5!!!!) likadana fiskar till. NEEEEEEEEEEEEEEEJJJJJ! NEEEEEEEJ! NEEEEEEEEEJ! Jag VÄGRAR jobba längre. Tack och lov dom var myyyyyycke mindre är Raf, men lika läskiga, äckliga, hemska med sina stora monstermun. Det här kan jag inte längre smälta. Vad är fel med er människor där ute?! Låt monstrarna va där dom är hemma och fängsla inte dom till någon dum akvario…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s