Kärnkraftsverk

Äntligen kan jag slå mig ner med en glas julmust. Försök packa fyra väskor samtidigt. Morgonträning, kvällsträning, bortamatch och resväskan hem. Uhhh. Liten pussel. Tur att man ändå åker bara hem, så det är inte största katastrof om jag glömmer något… Och har dubbelkollat att matchtröjan och knäskydd har jag packat med. Annat går typ fixa.

Jag borde ha redan lärt mig att jag ska inte bli förvånad av något längre och jag ska inte förvänta någonting alls från andra människor. Jag visste inte hur stor problem det kan va att skriva ut en dokument. Hur. Svårt. Kan. Det. Va? Är man så pass rädd att man vågar inte ändra inställningar i t.ex. Adobe Reader att den automatiskt, helt själv, printar ut dokumenter i rätt skala och format och du verkligen behöver bara trycka ctrl+p? Eller kanske man inte vet att man kan överhuvudtaget ändra inställningar som i just det där program är faktiskt väldigt tydliga och smidiga samt att programmet minns vad du har valt. Livet är svårt ibland. Åtminstone för mig… Att försöka hålla blodtrycket nere. Jag kan endast göra mitt jobb. Inte mer, inte mindre. Lägg energi till det du kan påverka. Tack och lov den där lilla gubben på min vänster axel blir större, starkare och jag har lärt mig att lyssna den lilla rösten lite bättre. Jag gör mitt jobb så bra jag kan. Mer kan jag inte göra.

Småjobbigt när man drömmer varenda gång man somnar. Antingen är man vaken, eller drömmer man. Börjar kännas så småningom, efter tre-fyra dygn att man lever två liv och inte fått den där djupa, sköna sömnen. Vaknade imorse till det att jag hade först trängt in mig i kärnkarftsverk och simmat i en såndär skyddsbassäng. Efter jag klev upp därifrån har jag sprungit ihjäl mig och försökt komma undan vakter, men till slut blev jag inhäktad i en stor bur. Typ såna där man håller stora fåglar/kattdjur i zoo. Satt i buren, med handbojor och rökte.  Lyckades slingra ur bojorna väldigt enkelt och började leta efter väg ut. Till slut hittade jag en lucka i burväggen, längst upp i hörnet. Klättrade upp som en liten apa, hoppade över första staket till det andra där luckan fanns. Skruvarna satt inte fast och det var nästan som någon hade redan skruvat loss luckan en gång innan. Vaknar precis när luckan faller ner och jag hänger där. Vet inte om jag klev ut till friheten eller om jag var kvar. Won’t never know.

Så jäkla förvirrande att det kändes så bekant att röka, som jag hade gjort det flera gånger innan. Aldrig rökt och det enda jag har andats i mig är astmamedicin. Inte riktigt samma sak… Så jäkla förvirrande när det känns så riktigt i drömmen och när man sen vaknar känns det fortfarande väldigt riktigt och man måste börja fundera vad har jag gjort på riktigt. Börjar fundera att har jag rökt någon gång tidigare? Nope, aldrig. Va fan…Inte länge sen drömde jag om att det fanns spindlar i min säng. Vaknar mitt på natten och det tog flera minuter innan jag kunde lugna ner mig efter att ha tänt och kollat både under täcken och under sängen att det inte fanns spindlar någonstans. Älskar min lilla hjärna som underhåller mig så pass bra. Bättre än 3D-filmer..!

Fattar buren, handbojor och delvis också rökningen, men vad fan har jag gjort i en kärnkraftsverk? Varför valde jag simma där? Jäkligt förvirrande när man inte kan koppla ihop när man samtidigt vet att det var en dröm som har någon betydelse och försöker berätta något. Kanske jag får veta det inatt..?

Tack och lov det är bara tre dagar kvar jobb innan långa ledigheter. 10 dagar ledigt, en arbetsdag, 7 dagar ledig, 3 dagar jobb, helg. Fan vad najs. Och helsike vad jag längtar hem. Jag vill hoppa direkt till söndageftermiddag och få hänga med småknattarna och mina vänner igen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s